Slik får du sexy «rødvinslepper» som Sienna

Høstens mest kyssbare lepper er noir-røde. Her er tipsene til hvordan du kan få lepper som fashionista Sienna Miller & co.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Høstens mest kyssbare lepper er noir-røde. Her er tipsene til hvordan du kan få lepper som fashionista Sienna Miller & co.

Røde noir-lepper har dukket opp i ulike nyanser under moteukene i New York og London, samt hos vår egen Mette-Marit. Tidligere denne uken vakte også skuespillerinne Sienna Miller oppsikt på et event i London, med tunge rødvinslepper og sotede øyne, i tråd med høstens trender.

Til Vogue.com forteller den kjente makeup-artisten Lucia Pica at hun utstyrte jentene under moteuken med skikkelige rødvinslepper - slike du man får «helt naturlig» etter et glass eller to.

Pica hadde også gitt jentene blussende kinn for å matche leppene, ved å børste litt rød rouge midt på kinnet.

- Røde lepper i alle nyanser er veldig hot akkurat nå, bekrefter skjønnhetsansvarlig i ELLE, Anne Cecilie Olavesen.

Les mer om høstens tre hotteste sminketrender her!

Lov å kombinere

Millers kombinasjon av mørke lepper og sotede øyne var tidligere forbudt i moteverdenen, ifølge Olavesen.

- Den regelen er gammel. Nå er det lov å kjøre på med både kraftig øyesminke og røde lepper, sier Olavesen til minMote.

Moteprinsessen Mette-Marit følger også sminketrenden og gikk for en typisk fransk look på en offisiell fotoseanse på Slottet tidligere i år.

Kronprinsessen hadde plettfri hud, litt sort eyeliner og mascara, og toppet det hele med sexy mørkrøde lepper. Både Sienna og Mette-Marit har droppet den glinsende looken, til fordel for matte lepper.

Dette er helt i tiden, mener Olavesen.

- Man har nesten gått helt vekk fra lipglossen, og halvmatte og matte lepper er veldig trendy akkurat nå, sier hun.

Se også:Pippa «front row» under London Fashion Week

Match med huden

Men selv om mørke lepper i vin- og plommetoner er trendy, er det ikke alle som bør kaste seg over den vågale sminketrenden. Ifølge skjønnhetsansvarlig Olavessen bør man finne en rødfarge som passer hudfargen.

Se hvordan du sminker uren hud her!

- Mørkt forminsker, og har man veldig smale lepper bør man nok ikke gå for de aller mørkeste fargene. Et triks for å skape mer volum kan imidlertid være å legge en concealer eller highlighter i amourbuen, for å skape mer volum, sier Olavessen, og fortsetter:

- Har man olivenfarget hud bør man kanskje styre unna leppestifter med for mye blått, og heller finne en rødfarge med mer gult. Har man rosatoner i huden, kan man derimot med fordel velge en kaldere farge, sier hun.

Se også:Hjemmespa på budsjett

Viktig med pleie

Hvis du skal prøve deg på denne trenden med matte og røde lepper bør du imidlertid gjøre et grundig forarbeid for at resultatet skal bli bra.

- Både når det gjelder mørke og matte leppestifter, er det veldig viktig med velpleide lepper. Jeg anbefaler å bruke en egen peeling for leppene, eller en myk tannbørste, sier Olavessen.

Naturlig look

Men de knallrøde leppene er heller ikke ute av motebildet, og en sminkelook som alltid fungerer er den klassiske franske looken .

- Nøytral sminke ellers, en knute nakken og knallrøde lepper er helt riktig, sier Olavessen.

Tone Damli Aaberge går vanligvis for en naturlig sminkelook, men på Hodejegerne-premieren i Locarno på sensommeren hadde hun matchet sin fargerike kjole med glossy røde lepper.

Er du deriomot litt mindre vågal i sminkeveien, kan du fortsatt investere i en rød leppestift:

- Hvis man dytter på leppestiften med fingrene, blir det en veldig naturlig og fresh look, sier Anne Cecilie Olavessen.

Se også:Guide til kjendisenes negletrender

Publisert: