Sminken som kler alle aldre - få Angelinas look

KLASSISK: Filmstjerne Angelina Jolie gikk for en tidløs sminkelook under årets Oscar-utdeling. Foto: NTB Scanpix / Afp

Med glossy lepper og markerte øyne strålte filmstjerne Angelina Jolie (38) på årets Oscar-utdeling. Slik legger du den klassiske makeupen selv.

Oda Marie Midbøe
Publisert:

38 år gamle Angelina Jolie var blant stjernene som fikk skryt for sitt antrekk på Oscar-utdelingen. Mens flere fikk regelrett moteslakt, sa minMote-leder Sonia Huanca Vold at både kjolen og makeupen til Jolie var svært delikat og sexy.

Se hvilken dom minMote-Sonia ga alle stjernene på årets Oscar-utdeling her.

Tidløs look

Det er imidlertid ikke bare minMote-redaksjonen som har latt seg begeistre av Jolies klassiske sminke. Flere motenettsteder skriver at Jolie så helt fantastisk ut, noe makeup-artist Therese Dombek sier seg enig i.

- Makeupen i seg selv er nydelig, klassisk og frisk - en tidløs look som kler de fleste uansett utseende, alder og antrekk. Den er også veldig flatterende til en voksen kvinne som for eksempel Angelina, sier Dombek til minMote.

- Gloss kommer for fullt

Essensen i Angelinas sminke, er den plettfrie huden, de markerte øynene og den duse fargen på leppene.

- Øynene er fremhevet med løsvipper og kajal, brynene er perfekte og huden helt åpenbart preget av en sunn livsstil og god pleie, sier Dombek videre.

Hun mener at man med stort hell kan bytte ut leppestiften med en lip gloss i tiden fremover, noe Angelina valgte i motsetning til flere andre på Oscar-utdelingen som heller valgte fargesterke leppestifter.

- Gloss kommer for fullt denne våren, og denne looken beviser hvor flott og friskt det kan se ut, sier Dombek.

VAKKER: Angelina Jolie strålte på Oscar-utdelingen med markerte øyne og en dus leppefarge. Slik får du stilen: Øyenskygge fra Isadora hos Kicks, 119 kr. Brun øyenskygge fra Max Factor hos Vita, 89 kr. Løsvipper fra hos NYX hos Coverbrands.no, 110 kr. Lip Gloss fra Clinique hos Kicks, 190 kr. Eyeliner fra L'Oréal hos Vita, 129 kr. Foto: Afp / Produsentene

Slik får du stilen:

♥ Sørg for at huden din er gjennomfuktet før begynner å legge på sminke. Dersom du ønsker mer fuktighet, kan du påføre en korttidsvirkende ansiktsmaske.

♥ Legg concealer der det trengs, og påfør deretter foundation. Hvis du sliter med å bli blank i t-sonen kan du påføre små mengder pudder for å få kontroll, men pass på at du ikke matter ned ansiktet.

♥ Sørg for at øyenbrynene er plukket og fyll ut med en skygge i din naturlige øyenbrynsfarge for å få en jevn farge på hele brynet.

♥ Legg en lys skygge, gjerne med skimmer, på øyelokket. Dersom du ønsker få dybde i blikket, kan du legge en mørkere farge i globallinjen.

♥ Påfør sort kajal ved vippekanten på nedersiden av øyet og ved vipperoten på øyelokket. Gjør dette før du eventuelt tar på løsvipper, slik at du ikke risikerer å få en «glippe» mellom vippekanten og løsvippene.

♥ Dersom du ønsker å bruke løsvipper, bør du passe på at du fester de godt helt nede på dine egne øyevipper. Velg et sterkt lim som holder godt, og ta det gjerne med i vesken så du kan justere utover dagen eller kvelden hvis vippene løsner.

♥ Topp looken med en lip gloss i en dus og naturlig farge.

Publisert:

Finn mer innhold om: