Tidligere bikinimodell gjør suksess som herremodell

STOR FORANDRING: Elliott Sailors trodde tiden som modell var over, men etter at hun klippet av seg håret har hun fått flere oppdrag . Foto: Tristan Ewald / Trew Productions

Tidligere bikini- og undertøysmodell Elliott Sailors (31) opplevde at karrieren stilnet da hun bikket 30. Så klippet hun håret - og karrieren skjøt fart igjen.

Martine Haug Nysether
Publisert:

Med sine lange, blonde lokker var Elliott Sailors en ettertraktet modell, som hadde kontrakt med det prestisjetunge modellbyrået Ford. Etter hvert ble det lengre og lengre mellom oppdragene før det stoppet helt opp. Da bestemte hun seg for å la lokkene falle. Det har resultert i overskrifter verden over, blant annet hos Huffington Post og New York Post.

- Jeg var veldig spent og jeg forventet at jeg skulle føle meg mer annerledes enn jeg gjorde. Min første tanke etter frisørbesøket var at frisyren fortsatt var for feminin. Dagen etter dro jeg tilbake og klippet meg enda kortere, forteller Elliott Sailors på telefon til minMote fra New York.

Ektemannen Adam Santos-Coy filmet besøket i frisørsalongen og har gitt minMote tillatelse til å vise videoen.

Se Elliott Sailors hårforvandling:

Hårklippen har ført til at modellen har kommet seg tilbake på jobbmarkedet. Foreløpig har 31-åringen gjort et par foto- og videoopptak, blant annet for dressmerket Alexander Nash. På nyåret vil Sailors innta catwalken som herremodell. Modellen har også fått en smakebit på musikklivet - hun har nemlig deltatt i musikkvideoen «All Nights» til den svenske duoen Icona Pop.

Sailors legger ikke skjul på at hun har blitt behandlet annerledes etter frisørbesøket som endret utseendet hennes drastisk.

- Det er definitivt ikke like mange fremmede på gaten som snakker til meg. Men de som gjør det er høflige, de roper ikke etter meg, men kommer heller bort og snakker til meg, sier Sailor og legger til:

- Jeg hadde ikke forventet en slik forandring, men jeg liker det. Samtidig synes jeg det er trist at feminine jenter blir behandlet på den måten. Folk som ser en jente med langt blondt hår, putter henne automatisk i en boks og tror at de vet hvordan hun tenker og lever, og dessverre oppfører de seg som om de allerede kjenner henne.

FEMININ: Elliott livnæret seg lenge på å vise frem kjoler, undertøy og bikinier. Nå poserer hun nesten utelukkende i herreklær. Foto: TS Harrington Photography / Antoine Verglas

Men det var ikke bare på grunn av modellkarrieren Sailors valgte bort den blonde manken mange jenter bare kan drømme om.

I september i fjor deltok 31-åringen på et personlig trening- og utviklingsprogram, som førte til at Sailors forstod hvordan hun ønsket å leve.

- Hårklippen var mer enn bare et karrierestunt, for meg handlet det like mye om hvordan jeg ønsker å uttrykke meg selv. Det er viktig å være komfortabel med hvem du er, og jeg ønsker virkelig at folk kan være mer åpne til sinns, sier modellen til minMote.

- Frisyren matcher innsiden

Allerede i 2003 fikk Sailors øynene opp for den androgyne stilen, da hun la merke til den kvinnelige modellen Omahyra Mota, som er kjent for sitt maskuline utseende.

Ifølge Sailors selv har hun aldri vært superfeminin, og hun tror derfor at den korte hårsveisen gjør at folk oppfatter henne slik hun allerede føler seg.

- Nå matcher utsiden bedre innsiden og hvordan jeg føler meg, sier hun.

FÅR OPPDRAG: Elliott Sailors har hatt flerre fotoshoots som herremodell. Neste sesong vil hun prøve seg på catwalken. Foto: Trew Productions

I 2011 ble 31-åringen kjent med Andrej Pejic, den mannlige modellen som gjør minst like mange modelljobber som kvinne som mann. Pejic, som har posert som kvinne for en rekke motemagasiner, deriblant ELLE og Vogue, var en stor inspirasjon for Sailors.

- Etter å ha sett Andrejs bilder, hadde jeg lyst til å prøve meg som mannlig modell. Jeg gjorde et fotoopptak med mitt lange blonde hår, men det fungerte ikke. Folk dømte meg på grunn håret, forteller Sailors til minMote.

Etter å ha jobbet som både kvinnelig og mannlig modell, innrømmer 31-åringen at det er flere forskjeller mellom de mannlige og kvinnelige modellene.

- Generelt tjener mannlige modeller mindre enn kvinnelige modeller, så selv om kvinner har en kortere fartstid i bransjen vil de kunne tjene bedre totalt sett, sier Sailors og tilføyer at hun ikke var blant de best betalte kvinnelige modellene.

Hva tenker du om at mange kvinnelige modeller må legge karrieren på hylla når de bikker 30?

- Det er et større marked for eldre mannlige modeller, men heldigvis begynner vi å se flere eldre kvinner i bransjen. Jeg synes det er flott at det blir satt pris på deres skjønnhet. Kate Moss er en av disse kvinnene og hun er jo helt fantastisk, sier Sailors.

MATCHET I DRESS: Ekteparet ser ikke lenger ut slik de gjorde på bryllupsdagen i 2011. I forrige uke gikk de begge opp den røde løperen iført dress. Foto: Joshua Brown Photography / Getty Images / All Over Press

Bruker herreklær privat

Modellen dyrker også den androgyne stilen på privat. Sailors og ektemannen Adam Santos-Coy bruker begge designerklær for menn, og det hender også at Sailors låner mannens klær.

- Jeg kler meg som jeg alltid har gjort, men folk oppfatter meg annerledes nå enn tidligere. Det er tydelig at folk har meninger om hvordan må representere seg selv, forteller hun til minMote.

Hva mener mannen din om forvandlingen?

- Han synes håret mitt er helt fantastisk. Enkelte dager kan han savne det lange håret og spørre «Vil du noen ganger la håret ditt vokse ut?». Men hver gang jeg kommer hjem med en ny hårsveis, er han kjempeentusiastisk, ler Sailors.

Både på T-banen, nattklubber og gaten har Sailors blitt tatt for å være en mann. Også ektemannen har fått føle på det - flere har nemlig trodd at ekteparet er et homofilt par.

- Han har fått tilbakemeldinger fra folk som synes det er kult, mens andre mener han må være homofil siden han er sammen med en kvinne som er så maskulint kledd. Flere har også tatt oss for å være et homofilt par, forteller Sailors som tar det hele med et smil.

- Men hvis folk dømmer oss, fordi de tror vi er homofile, blir vi lei oss. Det er ikke greit å dømme folk på grunn av deres legning, sier modellen.

Publisert: