PÅ SIDELINJEN: Supermodell Gisele Bundchen fulgte for én gangs skyld catwalk-showet fra tilskuerplass - for anledningen en vintage bil. Foto: Reuters
Nyheter

Slik så det ut da Chanel forandret Havana til en stor catwalk

Promenadegaten Paseo del Prado ble gjort om til en spektakulær catwalk da Karl Lagerfeld og hans Chanel-sirkus inntok Cubas hovedstad.

 • Martine Lunder Brenne
Publisert:

c

PÅ SIDELINJEN: Supermodell Gisele Bundchen fulgte for én gangs skyld catwalk-showet fra tilskuerplass - for anledningen en vintage bil. Foto: Reuters

Han er ikke kjent for å spare på kruttet, designerkongen Karl Lagerfeld.

Og denne uken var det nok en gang duket for en visning utenom det vanlige, da det franske luksusmerkets såkalte cruise 2017-kolleksjon ble vist fram i Havana.

De siste årene har Lagerfeld gjort en greie ut av å vise cruise-kolleksjonene for Chanel på ulike steder i verden - og denne gangen sto han altså bak den antageligvis største motebegivenheten på Cuba noensinne.

NYHETER

Karl Lagerfeld får kritikk for pelsvisning

Og stedet var selvsagt ikke tilfeldig - bare et par timer etter skal det første amerikanske skipet på 40 år ha lagt til i Havana, som et resultat av den politiske oppmykningsprosessen mellom de to landene som begynte i 2014.
Karl Lagerfeld selv sier kolleksjonen er insirert av «den kulturelle rikdommen og åpningen av Cuba», skriver Daily Mail.

Slik utspilte det hele seg:

Hele syv hundre gjester skal ha blitt invitert av Chanel, og både de og modellene ble fraktet til showet i vintage biler med åpne tak. Her får sjåførene en siste brief i hvordan det skal gå for seg.

HÅR

Slik lager du Chanel-frisyren

untitled link

Det var knyttet stor spenning til supermodell Gisele Bunchens rolle da hun kort tid før showet instagrammet at hun var på Cuba - men det ble ikke noe catwalk-comeback for den pensjonerte modellen. Dog stilte hun som tilskuer, i knallrødt antrekk og klassiske alpelue.

Kolleksjonen var en en salig blanding av den typiske Chanel-looken - korte jakker, tweed-kjoler og store ballkjoler, men også frekke små kjoler i knallfarger og paljetter som et vink til Havana-kvinnenes feststil. For ikke å glemme det Vogue trekker fram som selve sammensmeltingen av det franske og cubanske:

Alpeluen - så fransk, og så Che Guevara.

Visningen oste av klassisk Chanel-glamour, men Lagerfeld brukte også mer avslappede elementer; flate sko og sandaler, samt eksotiske Panama-hatter - selvsagt med den klassiske Chanel-blomsten i båndet.

Blant publikummet var også Havanas befolkning, som stilte seg opp på balkongene sine for å få et glimt av showet. Ikke minst utgjorde de fargerike husene en perfekt ramme.

Skuespiller Vin Diesel var også på plass.

Publisert:

Les også

 1. NYHETER

  Metallisk, elegant og utfordrende: Se antrekkene fra Met-gallaen

 2. KJENDIS

  Sjekk luksusantrekkene i Carl Gustafs 70-årsdag

 3. NYHETER

  Sjekk Beyoncés råsexy «norske» sceneantrekk

Finn mer innhold om:

 1. Chanel
 2. Gisele Bundchen

Relaterte artikler

KLÆR

Karl Lagerfeld lagde supermodell-strand for Chanel

NYHETER

Lily-Rose Depp lukket Chanel-showet

NYHETER

Fendi hyllet Karl Lagerfeld under moteuken i Milano

NYHETER

Alt du må vite om Karl Lagerfelds etterfølger Virginie Viard

NYHETER

Tårevåt Chanel-avskjed til Karl Lagerfeld

KLÆR

Uforglemmelige øyeblikk fra Karl Lagerfelds karriere

NYHETER

10 ting du bør vite om Chanels ville show i Paris