Jenny Skavlan: – Thomas har utfordret meg

PROGRAMLEDER-PAR: Thomas Felberg og Jenny Skavlan. FOTO: TROND SOLBERG/VG

Thomas Felberg og Jenny Skavlan har tilsammen ti antrekkskift under Spellemannsprisen, og innrømmer at de virkelig måtte sette inn støtet for å matche hverandre. 

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Med en eksperimentell rocker og en vintagedronning var Spellemannsprisen nødt til å bli et antrekksshow uten like.

Jenny Skavlan benytter anledningen til å trekke frem vintagefavoritter og plagg som har fått en runde med symaskinen.

Man kan kjøre safe og gjøre det pent, men det er morsommere å ta sjanser, sier hun.

Felles for både henne og medprogramleder Thomas Felberg er at de ønsker å leke seg med klær og uttrykk.

– Det er ingen som husker hva du sa, men om seks måneder kan folk huske hva man hadde på seg, sier Felberg.

Leder Spellemann: – En form for tvangsekteskap

Saken oppdateres fortløpende med alle antrekkene!

I løpet av kvelden skal Jenny Skavlan ha fire ulike kjoler, mens Felberg som er primus motor for mange antrekksskift, skal ha hele seks antrekk.

– Jeg har ledet en del programmer med ulike programleder-menn, og har alltid vært pådriver for at klær er viktig. Jeg har ofte blitt møtt med at de sier de bare skal ta på seg det de får, og at de ikke engang vet hva de har på. Thomas har utfordret meg på dette, så på grunn av ham har jeg virkelig måtte sette inn støtet, sier Skavlan.

SPESIALDESIGNET: Jenny Skavlan stilte i en kjole som representerte alle sangene som var nominert i kategorien «Årets låt». Thomas Felberg hadde en glitrende paljettblazer. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Disse kan vinne Spellemann: Cezinando har fire sjanser

Med selveste åpningskjolen har Skavlan samarbeidet med designeren Mari Norden som blant annet har fått skryt for sine antrekk hos tungvekteren Vogue. Kjolen representerer alle låtene som er nominert til kategorien «Årets låt».

– Vi starter med et bang, sier Skavland.

– Og fortsetter med flere smell, supplerer Felberg.

Denne gangen er kleskonseptet løftet for å stå i stil med innholdet. Thomas Felberg dukket blant annet opp i cowboy-kostyme og en hvit «krimteknikerdress».

I KJOLE FRA FRETEX: Jenny Skavlans kjole ble funnet på Fretex' hovedlager. Opprinnelig var den lysegrønn og uten beltet i midjen, men etter litt justeringer og farging var den Spellemann-verdig. Felberg stilte i lilla jakke med blå skjorte med paljetter under. Legg merke til de hvite rosene! Foto: Kyrre Lien / VG.
ARVET: Jenny Skavlan stilte i en fantastisk vintagekjole fra motehuset Lanvin. Kjolen har hun arvet. Foto: Kyrre Lien / VG.
KLARE FOR FEST: Jenny Skavlan i kjole fra Stine Goya, mens Thomas Felberg har fått på seg partysløyfa. Foto: Kyrre Lien / VG.

– Denne bevegelsen er noe av det beste som har skjedd

For programlederne ble det også viktig å støtte opp om musikk-Norge som bærer hvite blomster til støtte for #metoo-kampanjen. Først gikk nærmest «hele Hollywood» i svart under markeringen av «Time's up»-kampanjen. Så ble det brukt hvite roser under Grammy Awards og Brit Awards for å rette fokus mot seksuell trakassering i musikkbransjen.

Nå er det altså Spellemann og Oslo sin tur.

– Vi skal oppsummere musikkåret 2017, og dette er en stor ting som har skjedd i bransjen. Det er helt naturlig at det blir en del av utdelingen, sier Skavlan.

– Det er kjempeflott, og jeg støtter dette fullt ut. Jeg har to døtre hjemme, og syns respekt for alle uansett er det viktigste. Denne bevegelsen er noe av det beste som har skjedd i år. Det er en ny tid og ny bevissthet, legger Felberg til og fortsetter:

– Det hjelper ikke å gå rundt med en hvit blomst på en eller annen fest. Det må tas inn i hverdagslivet. Vi håper dette ikke bare er noe man pynter seg med for å mene noe bra.

Kygo dropper Spellemann igjen: Har konsert i London

Jenny Skavlan mener det har vært et bra år for norsk musikk, mye takket være kvinner.

– Du må være født bak en låvedør om du ikke har fått med deg at kvinner i norsk musikk er sterkere enn noen gang. Det har ingenting å gjøre med at de er kvinner, bare at de er rågode artister. Det blir så gøy å ha denne prisen, mye på grunn av at det er så mye girlpower der ute.

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Finn mer innhold om: