Slik hylles Cindy Crawford for det uretusjerte bildet

VETERAN: Cindy Crawford er en av verdens mest kjente modeller, men uretusjerte motebilder har vi ikke sett så mye av tidligere. Her er hun på Golden Globe-utdelingen tidligere i år. Foto: Getty Images

Ektemannen, fansen og ikke minst magasinet som bildene ble tatt hos: Supermodell Cindy Crawford hylles i alle kanaler etter at det uretusjerte undertøysbildet av henne ble lekket på Twitter.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

I moteverdenen er det én nyhet - eller rettere sagt ett bilde - som har overskygget det mest i helgen: Et to år gammelt uretusjert bilde av Cindy Crawford poserende i BH, truse og en jakke.

Skjermdump Twitter

Bildet dukket først opp på Twitter-kontoen til den britiske ITV-nyhetsankeren Charlene White, og har i skrivende stund over 2900 retweets.

For det tok selvsagt ikke lange tiden fra bildet ble lekket til det hadde gått en real seiersagang på sosiale medier, og scroller man nedover på kommentarene under Twitter-posten er det tydelig at bilkdet gikk rett hjem hos fansen.

Hyllet av Marie Claire

Det er nå over 20 år siden Crawford var en del av modellgjengen «The big six» med Linda Evangelista, Kate Moss, Christy Turlington, Claudia Schiffer og Naomi Campbell, og siden det har hun gjort alt fra sexy Pepsi-kampanjer til Vogue-forsider.

Mens det første ble spekulert i om bildet skulle publiseres i en kommende utgave av motemagasinet Marie Claire, gikk bladet kjapt ut og avkreftet dette. I stedet slapp de en uttalelse som slår fast at bildet er fra en to år gammel shoot (da Crawford var 47), og at det aldri er publisert.

I tillegg kastet Marie Claire seg på hyllest bølgen:

«Det er ekte, det er ærlig og det er nydelig (...) Vi har alltid visst at Crawford var flott, men å se henne slik får oss til å elske henne enda mer», skriver magasinet.

POPULÆR DUO: Cindy Crawford og Naomi Campbell seilte opp som to av 1990-tallets mest ettertraktede modeller. Bildet er fra 1991. Foto: Getty Images

Kjærlig hilsen fra mannen

Og det stopper ikke der: Crawford har ennå ikke kommentert bildet selv, men da det stormet i helgen var det også Valentine's Day - og ektemann Rande Gerber la ut et bikinibilde av kona med følgende tekst på Instagram:

«Hun fikk blomster, og jeg fikk henne. Gledelig Valentines Day @cindycrawford!»

IKONISK: Cindy Crawford står bak mange store moteøyeblikk. Den røde Versace-kjolen hun hadde på seg under Oscar-utdelingen i 1991 er i dag en av motehusets mest kjente kreasjoner. Her sammen med Richard Gere. Foto: Getty Images

Fansen kuppet Twitter

Fansen var også raus med lovordene, og uttrykk som «ekte», «vakker» og «naturlig» går igjen. Her er et utdrag fra Twitter:

«Hun er feilfri fordi cellulitter og strekkmerker ikke er feil, men normale deler av en kvinnekropp», skriver @emmkaff.

«Hatten av for Cindy Crawford for dette ekte bildet. Uten photoshop. Dette er fantastisk for kvinner over hele verden», skriver @aparna_jain.

«Fantastisk vakker og det gir mer selvtillit til oss alle. Retusjering er så umoralsk», skriver @RubbishWife

Og mens det er fansen som har dominert Twitter-hyllesten, har også en og annen kjendis applaudert supermodellen:

«Bravo Cindy Crawford. Skjønnhet er sannhet, sannhet er skjønnhet. Det er alt man trenger å vite», skrev Jamie Lee Curtis.

Skjønnhetsidealer i motebransjen er for øvrig et brennhett tema akkurat nå, særlig etter at plus size-modellen Tess Holliday signerte en gjev modellkontrakt, og Sports Illustrated kjørte sin første plus size-kampanje.

Publisert: