«Fotballfrue» og Tone-stylist på inntektstoppen

Caroline og Line

Caroline Berg Eriksen (28), bedre kjent som «Fotballfrue», fortsetter å være en av Norges best betalte og mest populære bloggere, mens Line Langmo (33) knuser bloggkollegaene med millioninntekt.

Publisert:
Caroline og Line

WELL-OFF: Caroline Berg Eriksens inntekt har økt med over 300 000 kroner. Foto: Frode Hansen/VG

Caroline og Line

MANGEMILLIONÆR: Line Langmo er på inntektstoppen over landets motebloggere. Foto: Privat

Med en årlig inntekt på over 1,3 millioner kroner, har Berg Eriksens inntekt økt med drøye 300 000 kroner siden i 2013. Det viser skattelistene for inntektsåret 2014 som ble offentliggjort fredag morgen. I fjor stod toppbloggeren oppført med litt over én million i lønn, og rundt 316 000 kroner i formue.

Sjekk også: Disse tjener mest og minst i mote-Norge

MinMote har gjentatte ganger forsøk å komme i kontakt med Caroline Berg Eriksen uten å lykkes. Manager Peter Peters i Friendly Entertainment, svarer pr. e-post:

- Vi i Friendly ønsker ikke å kommentere inntektene til våre klienter.

Les også: Dette tjener de norske bloggerne

Se skattelistene for inntektsåret 2013.

Tone-stylist tjener millioner

På toppen av inntektslisten over landets moteblogger står Line Langmo, som til daglig jobber som hovedstylist for flere av Norges mest populære kjendiser som Tone Damli og Bertine Zetlitz.

FÅR STYLIST-HJELP: Tone Damli og Line Langmo har jobbet sammen siden sommeren 2014. Her er artisten med kjæresten, Markus Foss. Foto: Stian Gregersen/VG

MinMote har vært i kontakt med Line Langmo, som ikke ønsker å kommentere saken.

Langmo knuser de andre bloggkollegaene med over 4,4 millioner i inntekt - 3,1 millioner kroner mer enn skattelistene viste i fjor. Formuen har sunket fra 94,8 millioner til 89 millioner kroner.

Langmo har vært i klesbransjen siden 2002, da hun drev egen butikk på Frogner i Oslo. Hun har stylet Zetlitz i mange år, men begynte først å jobbe for Damli i fjor etter at Hedda Skoug ble fjernet som «Idol»-stylist.

Kjendisstylistens blogg er foreløpig tilknyttet Aller-eide Adlink.

Byttet plattform

Tidligere denne måneden skrev Dagens Næringsliv at Berg Eriksen har inngått en lukrativ avtale med bloggplattformen United Influencers (UI) grunnet «bedre betingelser», og brutt med Aller-selskapet Adlink. Avisens anslag viser at Berg Eriksen topper omsetningen blant norske bloggere med 200.000-550.000 kroner i måneden.

Thomas Moen, bloggekspert og sjef for United Influencers, mener rundt hundre bloggere i Norge har opparbeidet seg nok faste lesere til å kunne leve av bloggen. Han ønsker derimot ikke å uttale seg om enkeltbloggere eller om totaløkonomien i markedet.

– Vi kommenterer ikke inntektene til profilene våre, og det er vanskelig å gi noen konkrete tall. Det vi kan si er at markedet er i sterk vekst, og stadig flere merkevarer ser gevinsten av å jobbe med sterke profiler, sier han til VG.

Berg Eriksen, som kvittet seg med «Fotballfrue»-navnet i fjor, har rundt 44.000 unike leserne hver dag og legger ut cirka tre innlegg om dagen. 28-åringen skriver ikke kun om mote, men blogger om trening, mat, interiør og foreldre-rollen for for datteren Nelia (2), som hun deler med fotballspilleren Lars-Kristian Eriksen (32).

UI har også hentet inn Komikerfrue, Anette Marie, Lene Orvik, Ørjan Burøe og flere andre store bloggere. Flere av disse skal ha økt omsetningen med 30 prosent siden i fjor grunnet overgangen til bloggnettverket, skriver DN.

Se hele listen her:

Publisert: