De beste foundation-tipsene

Når du har funnet den perfekte foundation, gjenstår det bare å legge den riktig. Her er tipsene som gir deg et perfekt resultat.

Mari Glans
Publisert:

Foundation er et av de absolutt viktigste produktene i sminkepungen. Produktet brukes for å gi en jevn hudtone i ansiktet og glatte ut små ujevnheter. Nå er foundationene så avanserte at de også kan ha en rekke fordeler for huden din. De kan beskytte huden for forurensning, kulde og UV-stråling, gi fuktighet, behandle urenheter og ha en forebyggende effekt på rynker.

Men det handler også om hvordan du legger den. Her er ekspertrådene som gir deg maksimalt utbytte og effekt av foundationen.

Få tips til hvordan du finner riktig foundation på Sminkeskolen!

Beste utgangspunkt

Foundation skal alltid legges på en renset og gjennomfuktet hud. La dagkremen trekke inn i noen minutter før du begynner. Om huden din er veldig tørr eller flasser, er det vanskelig å få et bra resultat. Legg en fuktmaske eller et tykt lag dagkrem i ansiktet, og la virke i noen minutter før du tørker av det overflødige. Om det er for mye olje i dagkremen kan det være vanskelig for foundationen å feste seg ordentlig. Bruk gjerne en salve eller balm rundt nesevinger og andre områder som lett blir tørre. Du bør også bruke en rikere foundation på vinteren enn du gjør på sommeren.

Vask alltid hendene godt før du begynner å sminke deg, så slipper du å spre bakteriene videre i ansiktet.

For å legge et helt perfekt grunnlag for foundation i ansiktet, bør du legge en foundationbase eller primer i ansiktet først. Les mer om de forskjellige basene du trenger her! Baseproduktene som redder sminken din

Perfekt påføring

Hvilket redskap man foretrekker for å legge foundation er en smakssak, men det enkleste og mest hygieniske er å bruke fingrene. Varmen fra hendene gjør også at foundation legger seg bedre på huden. Om du bruker en foundation med olje i bør du alltid riste flasken før du begynner.

Legg alltid så lite foundation som mulig, du trenger mindre foundation enn du tror. Om du har funnet en farge som matcher huden din perfekt, trenger du bare å legge foundation på steder der du har behov for det, og ikke over hele ansiktet. For en naturlig look kan du blande litt dagkrem i foundationen.

Foundationen skal klappes lett inn i huden med fingertuppene, ikke gni den hardt på huden. Jobb i tynne lag, og legg heller over flere ganger om du har områder som trenger å dekkes ekstra.

Begynn i midten av ansiktet og jobb deg utover. Legg også på ett område av gangen, flytende foundation tørker raskt og kan bli vanskelig å jevne ut etter en stund. Jobb alltid med ansiktshårene når du legger foundation, om du legger motsatt vei vil du bare gjøre hårene enda synligere.

Vær oppmerksom på øyenbryn, hårfestet, ørene og overgangen fra kjevebeinet og til halsen. Her må du være ekstra nøye med å jevne ut foundationen for å unngå synlige partier i overgangene.

Smink deg til perfekt hud!Les vår makeup-guide her!

Varig resultat

For å få et holdbart resultat, må foundation og concealer alltid festes når du har lagt dem ferdig.

Løspudder er den beste måten å gjøre dette på, og gir et mer naturlig resultat enn presset pudder. Løspudder er også lettere, og vil ikke legge seg like mye i linjer og rynker. Et fast pudder er best å bruke når du trenger å matte ned sminken i løpet av dagen.

Om du har tørr hud kan pudder tørke den ut enda mer. Da kan du heller bruke såkalte «blotting papers», som er et mattende papir som trekker til seg overflødig olje fra sminken. Det går også an å bruke et tynt lag toalettpapir eller det ene laget av en Kleenex for å få samme resultat. Trykk papiret lett over ansiktet, spesielt på pannen, nesen og haken.

Relevante artikler videre:

Har du uren hud?Her er sminketips for deg

Mørke ringer under øynene?Slik sminker du dem vekk!

Unngå dette!De ti største makeup-fellene

Ikke bruk for mye! - Kvinner bruker for mye sminke

Publisert:

Finn mer innhold om: