OL-svømmer Lavrans Solli (21) blir internasjonal modell

BLIR MODELL: Svømmetalentet Lavrans Solli har tatt steget inni motebransjen. I februar drar han til moteuken i New York for å møte potensielle oppdragsgivere. Foto: NTB Scanpix / Anja Ka
BLIR MODELL: Svømmetalentet Lavrans Solli har tatt steget inni motebransjen. I februar drar han til moteuken i New York for å møte potensielle oppdragsgivere. Foto: NTB Scanpix / Anja Ka

Den 21 år gamle svømmeren spås en eventyrlig karriere som herremodell.

Av ODA MARIE MIDBØE og SONIA HUANCA VOLD

– Jeg er jo egentlig bare en svømmer, men jeg har ikke noe imot å bli tatt bilder av. Jeg har tidligere hørt at jeg burde prøve meg som modell, og da jeg fikk et par tilbud etter sommeren måtte jeg slenge meg på, sier Solli til minMote.

Den 21 år gamle svømmeren som tidligere har tatt bronse i ungdoms-OL og har flere NM-gull i juniorklassen på merittlisten, tilhører nå samme modellbyrå som flere kjente navn, deriblant Coco Rocha og Chris Brown.

Ballen begynte å rulle da modellagent Amar Faiz umiddelbart kastet seg over telefonen etter å ha sett svømmeren på trykk i en fotoserie i D2 i august i år.

- Jeg signerte ham eksklusivt for Norden, og nå har flere store aktører vist interesse. Vi hadde faktisk et møte med det anerkjente London-baserte modellbyrået Storm tidligere i dag, forteller Faiz til minMote.

LANDET STOR JOBB: Ifølge den nordiske modellagenten har svømmetalentet allerede posert for en større aktør, men det er foreløpig hemmelig hvem. Foto: Ole Martin Halvorsen
LANDET STOR JOBB: Ifølge den nordiske modellagenten har svømmetalentet allerede posert for en større aktør, men det er foreløpig hemmelig hvem. Foto: Ole Martin Halvorsen

– Tidløs skjønnhet

Svømmetalentet har nå vært sikret en plass i stallen hos det amerikanske modellbyrået Wilhelmina i to uker, noe modellagent Earnest Williams i byrået bekrefter overfor minMote.

– Og vi er superglade. Han har en tidløs skjønnhet, blondt hår og blå øyne. I tillegg har han en flott kropp, og innehar alt man ønsker i en modell. Jeg var overhodet ikke i tvil da jeg så bilder av ham, sier Williams, som legger til at det gikk to dager fra han så de første bildene av modellspiren, til han var signert med byrået.

– I hodet mitt er han allerede sendt på castinger og møter med designere som Calvin Klein, Ralph Lauren og Tommy Hilfiger. Vi skal vise ham fram for fotografer og magasiner slik at han får lage de beste moteseriene, sier han engasjert.

Williams tror Solli har en lysende modellkarriere i vente.

– Jeg har vært agent bransjen i 30 år og vet det med en gang jeg ser talent. Man må hoppe på, og jeg vet han kommer til å bli suksessfull. Han kan jobbe fra nå og til han blir 50.

Vil bygge en ny David Beckham

I anledning moteuken i februar drar Solli til New York for å møte større internasjonale aktører i motebransjen.

- Målet er å bygge en ny David Beckham. Herremodeller blir ikke profiler på samme måte som de kvinnelige supermodellene, men fordi Lavrans er en idrettsutøver kan han bli en ny «it boy». Han har de riktige modellmålene og et symmetrisk ansikt, sier Amar Faiz.

Faiz forteller også at Solli allerede har sikret seg flere store jobber, men at disse foreløpig er hemmelige.

SYMMETRI: - Lavrans har det perfekte skandinaviske ansiktet, sier modellagent Amar Faiz. Foto: Anja Ka
SYMMETRI: - Lavrans har det perfekte skandinaviske ansiktet, sier modellagent Amar Faiz. Foto: Anja Ka

Selv ligger svømmeren i hardtrening for EM-mesterskapet om en måned. Solli forteller at svømmingen ikke vil bli overskygget av en spirende karriere i motebransjen.

– De jobber veldig for at jeg skal kombinere treningen med modellyrket, og at det ikke skal gå utover svømmingen. Det er svømmingen som er hovedprioritet, både for meg og modellbyrået, sier han, og fortsetter:

– Modellkarrieren blir mer en hobby, men det er veldig morsomt å prøve.

Kjæresten drømmer om Calvin Klein

Å bytte ut klorvann og små svømmetruser mot fotoshoots og moteklær, ser Solli ingen problemer med.

– Jeg har aldri vært med på sånne profesjonelle greier, men jeg synes det er morsomt å bli dullet med, at folk finner frem klær til deg, og så blir det veldig fine bilder, sier han.

Selv er det ingen spesielle jobber i motebransjen Solli drømmer om, men han røper at kjæresten Anja Johansen håper han får jobbe for en stor amerikansk designer.

– Jeg har en kjæreste som drømmer om at jeg skal gå for Calvin Klein, så jeg får leve gjennom drømmen hennes, siden det er hun som har peiling. Men hadde det kommet en mulighet for å være modell for Omega-klokker, hadde jeg ikke sagt nei, sier han.

MinMote
MinMote er Norges største moteside. Vi vil inspirere og opplyse deg, samtidig som du vil finne de siste nyhetene fra moteverden i inn- og utland.

Hvordan var din opplevelse i dag?