Pia Tjelta kommer med ny kleskolleksjon

FORTSETTER SAMARBEIDET: Pia Tjelta og det norske merket by TiMo jobber med en kommende kleskolleksjon. Her er Tjelta på premieren til filmen «Amnesia» hvor hun selv har en av hovedrollene. Foto: Trond Solberg / VG

Skuespiller Pia Tjelta gir seg ikke som designer, og fortsetter samarbeidet med norsk designermerke.

Oda Marie Midbøe
Publisert:

– Jeg kan bekrefte at de sitter og jobber med nye kjoler som kommer til å bli sluppet i festsesongen i vinter, sier Dita Berisha, pressesjef for ByTimo, til MinMote.

Hun sier at Tjelta og merkets sjefdesigner, Tine Mollatt, møtes flere ganger i uken for å jobbe med kolleksjonen.

– Kolleksjonen er igangsatt. Som forrige gang vil kjoler være med i kolleksjonen, men jeg kan ikke si noe om hvordan den vil bli. Det er et svært tidlig stadium i prosessen, og designerne jobber fortsatt med tegninger, forklarer Berisha.

Ifølge pressesjefen har etterspørselen etter det forrige designersamarbeidet vært så stor at det kun er få kjoler igjen av de 1000 som har blitt produsert.

To kolleksjoner i arbeid

- Vi lager nå en julekolleksjon basert på noen av de samme ideene som sist i tillegg til noen nye modeller, men med andre materialer og nye print tilpasset en ny årstid, sier Tjelta og Mollatt til MinMote via sin pressesjef.

De forteller også at de har startet arbeidet med neste års sommerkolleksjon, som blir på størrelse med den forrige.

- Hvordan denne kolleksjonen blir er fortsatt hemmelig, men vi arbeider med den samme inspirasjonen og forsker i nye materialer og teknikker. Det viktigste for oss er at det blir så gjennomarbeidet og vakkert som vi ønsker, sier de videre.

Ris og ros

Det var før jul at samarbeidet mellom Tjelta og det norske merket ble kjent. I mars i år ble kolleksjonen vist på Nathionaltheatret, og flere av Tjeltas skuespillervenninner som Ane Dahl Torp og Agnes Kittelsen poserte i kjolene under catwalkvisningen.

Da MinMote omtalte kolleksjonen, mente motebransjen at kjolene var fantastiske, men dyre. Kjolene ble prissatt fra omlag 2900 kroner til over 8000 kroner.

STØTTE FRA VENNINNENE: Både Pia Tjelta og Synnøve Skarbø gikk kledd i kjoler fra Tjeltas kjolekolleksjon da de gjestet bryllupet til Jenny Skavlan i slutten av april. Her er de sammen sjefredaktør i Costume, Vanessa Rudjord. Foto: Frode Hansen / VG

– Du får det du betaler for, men mange vil nok bare kunne drømme om disse kjolene – det er ikke alle som kan ta seg råd til å kjøpe noe fra kolleksjonen, sa MinMote-ansvarlig Sonia Huanca Vold den gang.

Håper på lavere priser

Vold håper nå at designerduoen senker prisene på den kommende kolleksjonen.

- Dette er gode nyheter. Pia har vist at hun har talent, og det hadde ikke overrasket meg om dette ble et fast samarbeid. Jeg håper bare den neste kolleksjonen blir noe rimeligere slik at den blir tilgjengelig for enda flere, sier MinMote-lederen.

Svarte på Costume-kritikk

Det ble viet mye oppmerksomhet til Tjeltas kjolekolleksjon i vår. Costumes sjefredaktør Vanessa Rudjord høstet kritikk for at hun viet ni sider til venninnen Pia Tjeltas kjolekolleksjon, som hun også var med på å style i magasinets mars-utgave. Da MinMote spurte hvordan skuespilleren opplevde kritikken i forbindelse med lanseringen av kolleksjonen, svarte Tjelta at hun ikke forholdt seg til den.

- Vi valgte Costume fordi de er Norges største moteblad. Punktum, sa hun i mars.

Det har ikke lykkes MinMote å komme i kontakt med Pia Tjelta.

Publisert:

Finn mer innhold om: