Norske motekvinner svarer Leo Ajcik: - Ta på deg nylonstrømper selv!

Moteblad-redaktør Mari Midtstigen mener NRK-profil Leo Ajkic bør prøve å møte kuldegradene i miniskjørt og nylonstrømper selv.

Utspillet fra Det Nye redaktøren er et svar på en kommentar Leo Ajkic kommer med i siste episode av minMote-serien «Stilsikker»:

- Kler norske kvinner seg bra?

- Ikke så bra standard som ute i Europa. Ikke når de er på nattklubb og skal pynte seg. Ikke i forhold til… til og med hjemlandet mitt som ikke har så mange bra butikker. Der gjør jentene litt mer «effort», er litt mer sexy. Dyrker det feminine, sier Leo, som opprinnelig kommer fra Bosnia.

- Er ikke norske kvinner feminine nok?

- Jeg sier ikke at de ikke er feminine, men de kan «steppe opp gamet».

Se video:

- Prøv selv!

Mari Midtstigen er daglig omgitt av mote som redaktør av magasinet Det Nye. Hun er overrasket over at Leo klager på norske kvinners klesstil.

- Jøss, jeg synes alle gutter alltid sier at de synes jenter er finest i jeans og t-skjorte, jeg! I motsetning til Leo synes jeg norske jenter kler seg veldig fint, og de siste årene er det også blitt mer akseptert å pynte seg litt til hverdags, sier Midtstigen og fortsetter:

- Hvis det er de høye stiletthælene og snuppete miniskjørtene han etterlyser, så kan det jo ha noe med gradestokken og de meterhøye brøytekantene å gjøre. Jeg har jo sett at han er glad i å gå i en stor parkas selv, og jeg synes det er litt dårlig gjort å skulle nekte oss jenter en tilsvarende varm parkas! Jeg synes Leo kunne tatt seg en tur ut i nylonstrømper og høye hæler selv, så kan han kjenner hvordan det er, foreslår hun lattermildt.

Midtstigen forteller at jentene i Det Nye-redaksjonen ofte går på jobb i stor jakke og vintersko, men har høye hæler stående under pulten og friske pastellfarger under boblejakkene.

- Så Leo må kanskje jobbe litt for å bli invitert inn til jentene slik at han får se hva de har under? smiler Midtstigen.

Pynter seg for hverandre

Hun får støtte av den prisvinnende motebloggeren Ulrikke Lund. Hun har gjort karriere av sin egen klesstil, men er full av lovord også om andre norske kvinner selv om de kanskje ikke viser mest hud i verden.

- Men Leo, det er jo et kjent fenomen at norske jenter ikke pynter seg for gutta, men for andre jenter! Jeg synes det er tøft at norske jenter tør å kle seg som selvstendige tøffe kvinner, det er mye mer sexy og sofistikert enn å alltid vise hud her og der, mener hun.

Også hun mener været har mye å gjøre med hvordan norske kvinner kler seg.

- Hadde jeg bodd i Milano eller Paris hadde det vært en annen story. Da skal det mindre til for at man drar frem leppestiften og slår hæla i taket, sier hun.

Krevende sesong

Akkurat det samme sier motejournalist i ELLE, Caroline Skjelbred:

- Bor man i Miami er det bare å dra på seg en liten kjole og noen høye hæler, og det gjør vi om sommeren! Men nå er vi inne en litt mer krevende sesong for å si det sånn, og jeg syntes norske kvinner er kjempeflinke, sier Skjelbred.

Hun synes generelt at norske kvinner har blitt flinkere til å pynte seg de siste årene, både til hverdags og fest.

- Jeg er ikke enig med Leos utspill. Han må forstå at det er ganske mye vanskeligere for oss skandinaviske kvinner å se chic ut samtidig som vi skal holde varmen og tenke på praktiske ting som gummisåler og tykkelse på hælen, slik at vi ikke sklir på isen og brekker beinet på vei ut!

Hva synes du om norske kvinners klesstil til hverdags og fest? Diskuter i kommentarfeltet!

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?