Catwalk-klær på budsjett: Sjekk Topshops visning fra London Fashion Week

Topshop Unique 3

Som eneste kjedebutikk på London Fashion Week klinte Topshop Unique til med fuskepels, miniskjørt og sexy kjoler - og ukens kuleste gjester på første rad.

Caroline Andrea Furu
Publisert:
Topshop Unique 3

Foto: Getty Images

Topshop Unique 3

Foto: Getty Images

Topshop Unique 3

Foto: Getty Images

Forrige uke skrev vi om Michael Kors og Kanye West for Adidas sine visninger under New York Fashion Week, og denne uken er det duket for London Fashion Week. Moteuken ble startet fredag, med visninger fra blant andre Temperley London, Vivienne Westwood og Mary Katrantzou.

Anerkjent merkevare

En av de råeste - og mest kjendistunge visningene så langt, var dog britiske Topshop Uniques. Med Instagrams partyjenter Cara Delevingne, Kendall Jenner, Jourdan Dunn og Alexa Chung på første rad var det duket for et spektakulært show fra moteukens rimeligste butikkjede.

MOTEEKSPERT: Stylist i ELLE, Caroline Skjelbred, mener at suksessen bak Topshop kommer av ledelsen i selskapet. Personlig er hun også stor fan av butikkjeden. Foto: Privat

Faktisk er Topshop den eneste «high-street»-kjeden som får vise klærne sine under moteuken.

MinMote skrev tidligere at bildet av Cara Delevingne på catwalken var fra den omtalte visningen. Det er feil. Bildet er fra vår/sommer 2015-visningen.

Stylist i ELLE, Caroline Skjelbred, tror dette kommer av at Topshop lenge har vært en del av den britiske kulturen.

- Topshop er jo en butikkjede som har vært en del av en egen subkultur, det har alltid vært veldig kult og urbant. I tillegg representerer jo Topshop den trendy britiske klesstilen, sier Skjelbred.

Budsjett-variant

Og dette er faktisk catwalk-klær du kan ha råd til (uten å spare en månedslønn eller mer), i motsetning til de andre visningene under London Fashion Week.

Topshop Unique2

Foto: NTB Scanpix

Topshop Unique2

Foto: NTB Scanpix

Topshop Unique2

Foto: NTB Scanpix

Topshop Unique2

Foto: NTB Scanpix

Topshop Unique er riktignok dyrere enn resten av Topshop-sortimentet, og defintivt ikke lavt priset, men fortsatt langt rimeligere enn det meste annet som vises på catwalken.
For eksempel koster et par av skoene fra Topshop Uniques vårkolleksjon ca. 1400 kroner, mens et par sko fra Mulberry - som viste noen timer før - fort koster opp mot 6000 kroner.

Les også:Luksus vs budsjett: Over 14000 kroner skiller disse veskene

Topshop Unique4

Foto: NTB Scanpix

Topshop Unique4

Foto: NTB Scanpix

Topshop Unique4

Foto: NTB Scanpix

Topshop Unique4

Foto: NTB Scanpix

Og til tross for at klærne er rimelige i forhold til andre designerkolleksjoner, har butikkjeden blitt en storfavoritt blant kjendisene.

Skjelbred tror ikke dette er så mye på grunn av klærne i seg selv, men heller om mannen bak gigantsuksessen.

- Jeg tror det handler mer om måten Phillip Green, eieren av butikkjeden styrer selskapet på. Han er helt unik i måten han styrer kjeden på, siden han får modeller som Cara Delevingne til å fronte butikkjeden, og får kjendiser som Kate Moss til å designe kolleksjoner for dem, sier hun.

VÅRKJOLE: Klærne som ble vist på catwalken denne uken er fra høstkolleksjonen. Kolleksjonen for denne våren består blant annet av sexy kjoler - og da kolleksjonen ble vist fram i fjor, var det med Cara på catwalken. Foto: NTB Scanpix

Gjennom årene har kleskjeden nemlig fått mye drahjelp fra kjendiser som Olivia Palermo, Kate Moss og hertuginne Kate, som har blandet Topshop-klær i sine eksklusive garderober. I tillegg har kjeden hatt gjestedesignere som Kate Moss og Beyoncé.

Skryt i motepressen

Og klærne på catwalken skuffet heller ikke: Designerne bak Unique-kolleksjonen hadde satt sammen sjarmerende kombinasjoner av stoffer og mønstre, og beholdt det erkebritiske preget Topshop er kjent for.

The Guardian mener plaggene kommer til å falle i smak hos målgruppen:

«Med en ny vri på retrotemaet som florerer i moteverdenen akkurat nå, har Storbritannia-kjeden laget plagg som kommer til å fly ut av butikkene», skriver de.

Det anerkjente motenettstedet Style.com skryter av detaljene:

«Kolleksjonen var rik på detaljer, som sømmene i tweed-kjolen, den mongolske lammeullen på en tweed-jakke og de kabelstrikkede genserne som var stylet opp og ned.»

Publisert: