Dette er motebransjens mektigste kvinne

Designeren Diane Von Furstenberg (65) regnes som den mektigste kvinnen i motebransjen, ifølge Forbes årlige rangering.

Det amerikanske tidsskriftet Forbes har kåret verdens hundre mektigste kvinner, og på listen finnes alt fra politikere til artister og supermodeller. På topp troner fremdeles den tyske politikeren Angela Merkel (58). I hælene har hun blant annet Hillary Clinton (64) og Michelle Obama (48). På 33. plass dukker designeren Diane Von Furstenberg opp.

Dette er et bevis på at Furstenberg har mer makt enn det mange mener er den mektigste i motebransjen - Anna Wintour, redaktøren i motemagasinet Vogue.

Furstenberg er kjent for sine omslagskjoler fra 70-tallet. Hun relanserte selskapet sitt i 1997. Selskapet er i dag et luksusmerke med fire kleskolleksjoner i året. Furstenbergs design er tilgjengelig i over 70 land. Furstenbergs selskap leverer ikke bare eksklusiv design. I 2010 lanserte hun en interiørkolleksjon og i 2011 kom hun ut med en parfyme.

I 2005 mottok hun en av CFDA (Council of Fashion Designers of America) høythengende priser for sin innflytelse og innsats i motebransjen og i 2006 ble hun utnevnt som foreningens president. Designeren sitter også i styret i Vital Voices - foreningen som støtter kvinnelig ledere og entrepenører rundt om i verden.

LES OGSÅ: Her er kjendisstylistens beste stiltips – ikke bruk bukser med feil lengde

På Forbes ferske liste havner Wintour på 51. plass. Tross hennes avansement fra 69. plass i 2011 må hun se seg slått av både Diane Von Furstenberg og Angela Ahrendts, direktøren i Burberry-gruppen, som ligger på en 45.plass. Også Pradas designer Miuccia Prada kom seg inn på listen på 61.plass.

Ifølge det amerikanske kvinnemagasinet WWD er Forbes lister basert på markedsverdi, synlighet i media og innflytelse på omverdenen. På listen finner vi også Beyonce Knowles på 32. plass og modellen Gisele Bundchen på en 83. plass.

SE VIDEO: Del 1 av Jenny Skavlans vintage-jakt.

SE VIDEO: Del 2 av Jenny Skavlans vintage-jakt.

Hvordan var din opplevelse i dag?