Sjekk Mette-Marits Nobel-garderobe: Budsjett, gjenbruk og norsk design

Mette-Marit Nobel

Kronprinsessen (44) imponerer med sine budsjettkjoler, men kjendisstylist Christopher Mørch Husby håper hun tør å dra på mer i fremtiden. 

Maiken Svendsen
Publisert:
Mette-Marit Nobel

GLAMORØS: Kronprinsesse Mette-Marit kombinerte en budsjettkjole med myke Hollywood-krøller. Foto: NTB Scanpix.

Mette-Marit Nobel

BUDSJETTSAMARBEID: Her er kronprinsessen under Nobel-konserten. Hun var kledd i en kjole med blondedetaljer og blomster fra Erdem x H&M. Foto: NTB Scanpix.

Mette-Marit Nobel

NORSK DESIGN: Her er kronprinsessen under utdelingen av Nobels fredspris. Hun var kledd i en kåpe fra det norske merket TSH. Foto: NTB Scanpix.

Mandag kveld var det duket for storslått konsert på Telenor Arena for å avslutte feiringen av at den INTERNASJONALE KAMPANJEN FOR FORBUD AV ATOMVÅPEN (ICAN) ble tildelt Nobels fredspris.

Kronprinsessen med designsamarbeid

Kronprinsesse Mette-Marit hadde på seg en kjole fra designsamarbeidet under Nobelkonserten mandag kveld. Kjolen hadde en prislapp på 2999 kroner, men er nå utsolgt.

Det britiske motehuset Erdem har vært en kongefavoritt lenge, men også budsjettsamarbeidet med kjeden Hennes & Mauritz falt i smak hos kronprinsessen.

Kolleksjonen ble blant annet frontet av det norske stjerneskuddet Ruby Dagnall.

KONGELIG FAVORITT: Kronprinsesse Mette-Marit i H&MxErdem. Foto: Lise Åserud/NTB Scanpix

Kronprinsessen kombinerte antrekket med høye pumps i lyseblått som matchet blomstermønsteret på kjolen. Mette-Marit blir ofte sett med løse krøller, men denne gangen valgte hun å gå med utslått hår.

Kjendisstylist Christopher Mørch Husby syns kronprinsessen har et fantastisk utgangspunkt, og mener hun på mange måter er en både klassisk og elegant kronprinsesse.

– Likevel føler jeg fremdeles at vi har til gode å se henne gjøre enda litt mer på hår og make-up, men looken hennes er absolutt en kronprinsesse verdig. Hun er god på å finne kjoler med godt snitt, men jeg mener at hun kan tørre å være litt mer spennende i valg av farger samt styling på hår og make-up, sier han til MinMote.

Norsk design

Under utdelingen av Nobelprisen hadde kronprinsessen en blomsterkåpe fra det norske merket TSH. Hun kombinerte kåpen med et stripete midi-skjørt, og en rojal favoritt i hånden. Vesken «The Knot» fra Bottega Veneta har en stiv prislapp på om lag 18.000 kroner, men har blitt en favoritt for Mette-Marit og er en veske hun bruker igjen og igjen. Vesken er også kjent som de kongeliges favorittveske.

Den stripete kjolen er en gammel favoritt fra Prada.

Dette antrekket la Mørch Husby spesielt merke til.

– Kronprinsessen ser fantastisk ut og jeg er stor fan av antrekket hun valgte i Rådhuset. Spennende mønster og vakre fargekombinasjoner. Det er helt klart noen regler hun må følge, men dersom hun hadde valgt å gjøre kjolen bare litt kortere hadde jeg vært en enda større fan, sier han.

TRENDY: Kronprinsesse Mette-Marit bar en blomsterkåpe kombinert med hårbøyle og luksustilbehør. Foto: NTB Scanpix.

Glamour på budsjett

Under selve Nobel-banketten søndag kveld var Mette-Marit kledd i en glamorøs, hvit kjole med svarte prikker som oste av Hollywood-glamour.

ELEGANT: Kronprinsesse Mette-Marit sammen med kronprins Haakon og dronning Sonja på Nobelbanketten. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Kronprinsessen viser seg å være et skikkelig budsjettkupp fra det amerikanske it-merket Reformation. Kjolen har en prislapp på 248 dollar, eller om lag 2075 kroner.

NYHETER

VICTORIA STJAL SHOWET I STOCKHOLM

Reformation har en øko-vennlig profil og merket er elsket av kjendiser og it-jenter verden over. Nå har også moteprinsessen Mette-Marit vist at det også er perfekt for de kongelige og de større anledninger.

Kjendisstylisten syns det er fint at kronprinsesse Mette-Marit viser hvordan man kan stråle i budsjett kjoler.

– Det er fantastisk at vår egen kronprinsesse velger budsjett kjoler. Dette er et viktig tema blant annet hos unge i den verden vi lever i i dag, hvor det er viktig å ha den siste vesken og de dyreste skoene. Det er fint å se at hun setter et godt eksempel. Det er hvordan man bærer kjolen som er viktig ikke hva den koster, sier han.

Ingeborg Heldal, redaktør for KK, syns kronprinsessen var nydelig under hele Nobel-helgen.

– Min favoritt var det prikkete kjolen fra Reformation. Den glamorøse stylingen var perfekt til, jeg elsker når hun drar på og er skikkelig prinsessete!

Redaktøren innrømmer at hun måtte inn på nettet og lete etter kjolen fordi hun fikk lyst på samme.

– Det er veldig kult at hun av og til legger seg på budsjettvennlige varianter som folk har råd til å la seg inspirere av. Morsomt også at hun i et utstillingsvindu som Nobelprisen tross alt er, velger norsk design en av dagene. Den blomstrete kåpen fra TSH er rålekker, avslutter hun.

Ny stil

Under fjorårets Nobel-utdeling fikk kronprinsessen mye oppmerksomhet for et par glitrende øredobber med en prislapp på 80.000 kroner. Hun har også blitt sett med gjenbruksantrekk ved tidligere Nobel-fester.

Publisert: