Kate Spade funnet død

DØD: Designer Kate Spade ble 55 år gammel. Foto: Getty Images.

Designeren ble 55 år gammel. 

Publisert:

Motedesigneren ble funnet død i sin leilighet i New York, tirsdag morgen lokal tid, skriver flere internasjonale medier. Hun ble 55 år gammel.

Ifølge New York Times ble hun erklært død omtrent klokken 10.30, lokal tid. Hun skal ha blitt funnet av hushjelpen.

Polititet mistenker selvmord, skriver blant andre BBC. CBS skriver at designeren skal ha etterlatt et brev.

Dødsårsaken vil bli fastsatt etter at rettsmedisinere har gjennomført obduksjon, sier en politikilde til Us Weekly.

Hun etterlater seg ektemannen Andy Spade og deres felles datter Frances Spade.

Motehuset har lagt ut et bilde på Instagram hvor det står:

«Kate Spade, visjonæren og grunnleggeren av vårt merke, har gått bort. Våre tanker går til familien hennes i denne hjerteskjærende tiden. Vi hyller skjønnheten hun bragte til denne verden».

En av de første mektige, kvinnelige designerne

Kate Spade, eller Katherine Noel Brosnahan, grunnla merket Kate Spade New York sammen med ektemannen Andy Spade i 1993. Hun solgte sine siste aksjer i selskapet i 2006. Nå har merkevaren 140 butikker i USA og over 175 i resten av verden.

Da merket ble lansert på 90-tallet fokuserte de hovedsakelig på vesker, men etter hvert utvidet de sortimentet til klær, sko og dufter.

I 2016 startet hun merket France Valentine som fokuserte på sko og vesker.

Ifølge New York Times var hun en av de første kvinnelige mektige, moderne designerne på 90-tallet.

Hun er kjent for sine spreke print og sterke farger.

– Grenseløs påvirkning på amerikansk mote

Diane von Furstenberg og Steven Kolb har sendt ut en uttalse fra på vegne av the Council of Fashion Designers of America, som hadde sin årlige prisutdeling i New York mandag kveld.

– Vi er knust over nyhetene om at vår venn, kollega og CFDA-medlem Kate Spades tragiske dødsfall, heter det i uttalelsen.

– Hun var et stort talent som hadde grenseløs påvirkning på amerikansk mote og måten verden så på amerikansk tilbehør. Vi vil ære hennes liv og store bidrag til motebransjen, og våre dypeste kondolanser til familien, avslutter de.

Chelsea Clinton er blant de som har uttrykt sin sorg på Twitter:

«Bestemoren min ga meg min første Kate Spade-veske da jeg gikk på college. Jeg har den ennå. Varme tanker går til Kate's familie, venner og kjære».

Skuespiller Lucy Hale skriver at psykisk sykdom kan ramme hvem som helst, og i hvilke som helst omstendigheter.

Ivanka Trump skriver at dødsfallet er en smertefull påminnelse om at man ikke kan se andres smerte eller byrden de kan bære på.

Kelly Cutrone, PR-rådgiver og TV-personlighet, skriver på Instagram at hun ikke ønsker å fokusere på psykiske lidelser, men personen Kate Spade.

«Jeg vil snakke om den kreative visjonæren og kjærlige personen. Jeg håper sjelen din utfolder seg til polkadotter i universet. Ditt minne vil leve videre i våre hjerter», skriver hun.

Publisert: