Her er Gisele Bundchens beste moteøyeblikk

LADY IN RED: Gisele Bundchen har vært på Met-gallaen. En av de mest iøynefallende kjolene hun har hatt på seg, er denne Alexander McQueen-kjolen fra 2011. Foto: Getty Images

Supermodell Gisele Bundchen (34) kan pensjonere seg fra modellbransjen med et lass av store moteøyeblikk på CV-en. MinMote har plukket ut de beste.

Publisert:

For kort tid siden ble det kjent at den brasilianske supermodellen Bundchen har bestemt seg for å pensjonere seg fra modellyrke. Det meldte hun selv på Instagram.

Karrieren til Bunchen har snart strukket seg over to tiår, og 34-åringen har rett og slett gjort det meste; vært på forsiden av Vogue utallige ganger, vært «undertøysengel» for Victoria's Secret og gått på catwalken for «alle» de store, som Chanel, Alexander Mcqueen og Givenchy.

Se Gisele gå sitt siste moteshow her!

Det er forøvrig Bunchen som har fått æren av å finne opp «hestegangen», hvor en modell løfter knærne høyt og sparker forover mens hun går.

Best betalt

Bundchen uttaler til den brasilianske avisen at kroppen hennes nå sa stopp til en videre karriere.

- Jeg ser ikke hvordan det å fortsette som modell vil gi plass til andre prosjekter jeg har for meg selv, forklarer hun videre.

Ifølge Forbes har Gisele Bundchen tjent mer penger enn noen annen modell i verden, og hadde i 2014 en årslønn på rundt 378 millioner.

Men ikke nok med det: Gjennom karrieren har Gisele Bundchen bydd på noen av de mest minneverdige moteøyeblikkene de siste tiårene. MinMote har tatt et dypdykk i arkivet og funnet fram de aller beste:

Met-gallaen, 1999

Vi vet ikke hvem designeren er eller hvor hun fikk tak i denne kjolen - men at det er en av de mest sexy kjolene som noensinne har blitt brukt på Met-gallaen, er vi helt sikre på. Det var under den kjendistunge gallaen, også kjent som Costume Institute-gallaen i 1999 at den allerede da verdenskjente supermodellen dukket opp i denne glitrende røde kjolen, som lot den glødende huden hennes komme helt til sin rett.

MinMote.no - Norges største moteside

Victoria's Secrets million-BH, 2005

Det mange forbinder Gisele Bundchen med, er undertøysgiganten Victoria's Secret. Bundchen var en av merkets mest profilerte «engler» fra 2000 til 2007, og fikk flere ganger bære den kjente million-BH-en. Et av hennes beste catwalk-øyeblikk er da hun bar nettopp «The Sexy Splendor Fanasy Bra», til en verdi av rundt 100 millioner kroner.

Korsetter, stay ups og englevinger:Alt om Victoria's Secret-showet

Met-kjolen, 2008

De fleste av Giseles største moteøyeblikk er fra Met-gallaen, og blant de mest kjente er dette, fra 2008. Gisele kom hånd i hånd med mannen Tom Brady, men det var supermodellen alles øyne var klistret på - poserende i en skreddersydd Versace-kjole.

Versace har gjennom årene laget noen av historiens mest ikoniske kjoler - dem kan du se her.

Brudekjolen, 2009

Det skulle gå flere år fra bryllupet, til supermodellen bestemte seg for å dele detaljene med fansen, og da via Instagram. Med teksten «Magisk dag! #tbt» la Bundchen ut et bilde av seg selv og ektemannen Tom Brady. Hun avslørte dog ingen detaljer om kjolen, men vbildet viser en naturlig brud med håret utslått, og en glitrende, men enkel kjole. Definitivt et stort moteøyeblikk.

Se kjolene til Norges kuleste motebruder

Femme Fatale-kjolen, 2011

Temaet for Met-gallaen i 2011 var «Savage Beauty: Alexander McQueen», et drøyt år etter at stjernedesignerens døde. Mens noen av gjestene fikk kritikk for ikke å velge kjoler fra den avdøde designeren, ble Gisele av mange kåret til en av kveldens best kledde i sin knall røde kjole - og vi skjønner hvorfor.

Vil du se flere McQueen-plagg?Sjekk hertuginne Kates gravid-antrekk!

Publisert: