Isabella Löwengrip til MinMote: – Jeg vil aldri leve sånn igjen

ENDRER LIVSSTIL: Blogger og entreprenør Isabella «Blondinbella» Löwengrip vil dele mer av livets baksider. Foto: Acast

Isabella Löwengrip (29) var den styrtrike entreprenøren, forretningskvinnen og mammaen som tilsynelatende mestret alt. Så raknet det. 

Åsa H. Aaberge
Publisert:

Med ansatte hjemme, luksusreiser, personlig makeup-artist og egen kokk, har Isabella Löwengrips hverdag fra utsiden sett ut som en ekstravagant drøm. På innsiden var det annerledes. Etter et tøft halvår forteller 29-åringen til MinMote at hun nå ser fremover – med et helt nytt syn på tilværelsen.

Som 15-åring ble hun hele Sveriges superblogger under navnet «Blondinbella». Så gjorde hun enorm suksess som entreprenør. Nå vil hun ta følgerne med bak kulissene og forbi fasaden av luksuslivet hun tilsynelatende har levd i årevis. Måneder med konkurs, samlivsbrudd og dyp depresjon er forbi, og Isabella Löwengrip vil nå leve livet annerledes.

– Jeg lever et mer vanlig liv nå, lager kjøttboller og makaroni med mine barn, handler maten min selv. Jeg hadde ikke råd til luksuslivet jeg levde, og jeg vil aldri leve sånn igjen. Jeg har innsett at jo mer seg selv man er, jo lykkeligere blir man. Det er sånn man blir glad i livet, sier hun til MinMote.

VENNER: Isabella Löwengrip starter podkast med bestevenninnen Sheila Arnell (t.v.). Foto: Acast

– Jeg hadde ingen valg

Høsten 2019 skulle endre Löwengrip. Millionselskapet gikk konkurs, hun måtte selge luksusvillaen og si opp ansatte. I januar ble det slutt med kjæresten Erik Selin. 29-åringen forteller om en mørk periode med dyp depresjon og tunge medisiner. Noen ganger kjentes livet for vanskelig å leve, sier hun til Aftonbladet. Hun måtte gjøre en helomvending i sitt unge, suksessfulle, liv. På telefonen fra Stockholm er Löwengrip rolig, og forteller til MinMote at livet kjennes bedre nå.

– Jeg har det bra nå, men jeg har hatt en tøff periode det siste halvåret. Nå er jeg på bedringens vei og det kjennes bra. Det går bedre hver dag. Jeg var dypt deprimert og det tar tid. Det er derfor jeg ikke vil jobbe like aktivt som tidligere, og ta en pause nå.

Når du sto midt i problemene, hva motiverte deg til å fortsette?

– Godt spørsmål. Jeg hadde ingen valg, ikke bare gikk selskapet dårlig, men jeg hadde ingen penger. Til slutt handlet det om at jeg og mine barn skulle ha mat på bordet. Motivasjonen var å kunne få et normalt liv igjen, forteller en åpenhjertig Löwengrip.

Selskapet Löwengrip Invest blødde penger for å finansiere luksustilværelsen. Nå er selskapet avviklet. En avisartikkel om at Löwengrip skal ha jukset med tall resulterte i de fatale økonomiske problemene, hevder hun selv i et intervju med Svenska Dagbladet nylig. Kundene forsvant, og hun måtte punge ut fra egen lomme. Som konsekvens forsvant én million svenske kroner i måneden, forteller Löwengrip til avisen. På randen av personlig konkurs ble 29-åringens andre selskap, Löwengrip Beauty, i høst kjøpt opp av norske Dermanordic. Det ble redningen.

– Jeg har en indre drivkraft og jobber hardt. Jeg har alltid tatt store risker og visst at det kan gå feil, og at jeg kan måtte starte om igjen iblant, sier hun.

Nå starter hun på nytt. Hun har solgt millionvillaen og flyttet inn i et halvparten så stort hus – fortsatt med eksklusive elementer – på Lidingö utenfor Stockholm. Den ellers travle Löwengrip vil nå ta fri i ett år – eller to.

Hva gjør du for å ha det bra nå?

– Jeg tar det rolig. Trener og spiller golf. Tilbringer tid med barna. Jeg tar 2020 som et rolig år. I fremtiden vil jeg ta flere oppdrag, og jeg kommer tilbake. Men jeg vet ikke om det betyr investeringer i andre selskap, eller egne selskap. Først av alt venter et år med pause.

Hvordan ser du tilbake på livet du levde?

– Det føles som at jeg levde i en film. Der og da forsto jeg ikke det, jeg ville klatre og lykkes. Så ble mine drømmer knust. Nå tar jeg pause, men «jäklar» jeg kommer tilbake, sier Löwengrip lattermildt.

Den største gevinsten i hennes nye hverdag, er tid med barna Sally på fem og Gillis på syv, som hun har med eksmannen Odd Spångberg.

– Det er fantastisk å være mer med mine barn. Jeg var mye borte, og hadde alltid en au pair eller nanny. Dette kjennes riktig og vi kommer hverandre nærmere nå.
Les også: Isabella Löwengrip åpner opp i ny dokumentar

Nytt, personlig prosjekt

Tross alt er Löwengrip klar på at hun har hatt det gøy, men medgir at et liv med hard jobbing, og i medienes søkelys siden hun var ung tenåring, har vært tøft. Samtidig som hun ser fram til en sommer og et 2020 fylt med ro og tid med familien, lanserer Löwengrip et nytt prosjekt. Dog i en roligere, dypere og mer personlig skala enn tidligere.
Etter turbulente tider vil «Blondinbella» nå slippe folk inn i hennes liv og tanker. I podkasten «Isabella söker Sheila» tar hun for første gang følgerne med bak fasaden av et liv i sus og dus, i samtale med bestevenninnen Sheila Arnell.

– Sheila er min beste kompis og hun har vært utrolig viktig for meg. Det er vanskelig å ha et privatliv, være privat og bare være Isabella. Sosiale medier og alt jeg gjør er jobb for meg. Nå vil jeg være åpen – snakke om vennskap og ensomhet. Det føles riktig å gjøre det sammen med henne.

PODKAST: Den nye podkasten «Isabella søker Sheila» lanseres denne uken. Foto: Acast

Sammen med sin beste venninne skal Löwengrip snakke om kjærlighet og helse, sårbarhet og å være ensom, følelsen av å mislykkes og viktigheten av vennskap. For en av Sveriges mest profilerte kvinner har kjent seg ensom. Hun har kjent seg mislykket. Sammen med Arnell vil Löwengrip invitere inn andre som føler seg ensomme til et slags interaktivt vennskap.

Hva mener du med at du vil være mer åpen nå?
– Etter denne krisen er jeg nærmere mine egne følelser. Jeg hadde ikke kunne gjort dette for et år siden, sier hun og fortsetter:
– Jeg har bestemt meg for å legge fra meg min gamle offentlige rolle og lære mine følgere å kjenne bare Isabella.

Men hvem er «bare» Isabella?

– Jeg er en mye mer vanlig jente enn hva mange tror. Jeg er vanlig. Jeg har vanlige følelser og kjærlighet- og venneproblem. I jobben er jeg tøff og hard. Til vanlig er jeg myk. Det vil jeg at mine følgere skal få oppleve.

Hun tror at podkastformatet kan hjelpe henne å dele mer av seg selv.

– Jeg har alltid uttrykt meg på bloggen og i sosiale medier gjennom tekst og bilde. Jeg tror det er lettere å være personlig i en podkast.

BLOGGER: 18 år gamle Isabella Löwengrip, da best kjent som bloggeren «Blondinbella» i 2008. Foto: Scanpix

Löwengrip, som tidligere har gitt ut flere bøker, skriver nå også sin første selvbiografi som skal gis ut på Petter Stordalens forlag Strawberry Publishing. Löwengrip håper at hun ved å dele egne erfaringer kan være til nytte for andre. Og erfaringer har hun nok av.

– Jeg er stolt over å ha hatt og nådd mine drømmer og mål – og jeg har hatt det gøy. Jeg har visst at det var en risiko for at jeg kunne falle og det gjorde jeg. Men det betyr at jeg nå vil leve livet mer ærlig.

Angrer du på noe?

– Jeg angrer ingenting. Jeg skjemmes, men jeg angrer ikke. Jeg tror det finnes en mening med det som skjedde og nå er jeg klar for å gå videre.

Publisert:
Åsa H. Aaberge
Journalist @asa.aaberge