Bloggbråket: Caroline Berg Eriksen svarer Ulrikke Falch

SVARER ULRIKKE FALCK: Blogger Caroline Berg Eriksen svarer skuespiller Ulrikke Falck etter Vixen Blog Awards-bråket den siste tiden. Her fra utdelingen i fjor.

Eriksen mener det er synd at Falch trakk seg, fremfor å være endringen hun etterlyser. 

Maiken Svendsen
Publisert:

De siste dagene har det stormet rundt Vixen Influencer Awards. Tre nominerte har trukket seg, blant dem Ulrikke Falch.

I en kronikk på NRK Ytring gikk hun hardt ut mot bloggere hun selv fulgte da hun var yngre:

«Jeg startet på lavkarbodiett og løp tre runder rundt Sognsvann, for det funket så jævlig bra for Fotballfrue», var blant eksemplene hun trakk frem.

NYHETER

Langer ut mot bransjen

Nå har Caroline Berg Eriksen delt sine tanker om prisutdelingen, og Falchs innlegg på sin egen blogg.

«Jeg må bare si at jeg synes det er synd at hun velger å trekke seg, når hun selv var inkludert og faktisk representerer den delen av de nominerte som hun etterlyser», skriver hun.

NYHETER

Følte seg angrepet og fratatt retten til å mene

Eriksen trekker frem finalistene Kristin Gjelsvik, «Pappahjerte», «Konatil», Harm & Hegseth, Tusvik & Tønne, Trine Sandberg, Line Victoria Husby og «Helsesista», som stemmer Falch etterlyser i bransjen, og som er med i kåringen.

«Dersom hun hadde vunnet, så ville det hatt enorm betydning – ikke bare for henne, men for alt hun står for. Når hun velger å trekke seg, så mister hun også muligheten til å gjøre plass til de som ikke kun er underholdningsblogger, og kåringen flytter seg mer i retning av det hun nettopp kritiserer den for», avslutter Eriksen sitt svar.

Hun har ikke besvart MinMotes henvendelser. MinMote har heller ikke lykkes i å få kontakt med Falch.

«Mamma til Michelle»: – Prisen er ikke verdt min tid lenger

«Fordommer eller innsikt»

Tidligere denne uken spurte Peter «Pappahjerte» Kihlmann, Flach om hennes kronikk var skrevet basert på innsikt eller fordommer på sin blogg:

«Greit nok at prisen ikke føles riktig for henne, men det betyr en helt vanvittig stor del for meg og mange andre i min situasjon. Og det burde det gjøre for henne også! Kanskje mest av alt henne, for hvis hun mener at Vixens verdier er så på hell: Ville det ikke vært langt bedre å si at man ønsker å gjøre noe med denne ukulturen, fremfor å trekke seg unna? Og er det i det hele tatt riktig det hun sier?».

Han trekker også frem Kristin Gjelsvik som har gjort kampen mot skjønnhetstyranniet til en av sine fanesaker. I 2017 ga hun ut boken #BraNok, og med den ønsker hun at ungdommer skal innse at de er bra nok som de er.

Se hvorfor Gjelsvik mener den nye leppetrenden «Key hole lip» er forkastelig her:

Publisert: