Hevder å ha funnet en kur mot grått hår

Kosmetikkgiganten L'Oréal påstår å ha utviklet en kur mot grått hår. Behandlingen skal være på markedet i løpet av de neste ti årene.

Mari Glans
Publisert:

Det er sjelden at de grå hårene ønskes velkommen, og mange ønsker nok at det var mulig å bli kvitt grått hårene uten å farge håret. I følge forskningsavdelingen til kosmetikkmerket L'Oréal kan det snart være en realitet, melder den britiske avisen Daily Mail.

Det har lenge vært forsket på hva som er årsaken til at håret blir grått, og om dette er noe som kan motvirkes. Grunnen til at hårene blir grå med alderen, er at cellene i hårsekkene produserer mindre pigmenter. Når denne produksjonen stopper opp, har ikke lenger skjellagene i håret noen farge og håret blir derfor hvitt.

Nå hevder L'Oréal å ha funnet en kur mot grått hår.

- Når hår blir grått, forsvinner melaninen raskt fra håret. Mens så lenge det fortsatt finnes spor av melanin i hårsekkene, er det håp for at håret kan få tilbake sin opprinnelige farge, sier Patricia Pineau, som er direktør for L'Oréals forskningsavdeling til Daily Mail.

Mer enn dette ville ikke direktøren røpe, men behandlingen skal være tilgjengelig en gang i løpet av de neste ti årene. Mest sannsynlig vil behandlingen omfatte et kosttilskudd sammen med en egen serie av hårpleieprodukter.

Farger du håret hjemme?Slik får du det beste resultatet

- Ikke revolusjonerende

Birger Løkeng er kreativ leder ved Adam & Eva og jobber som frisør på Hope Hair. Han har vært skeptisk til om det er mulig å reversere grått hår, men er åpen for at slike behandlinger kan bli en realitet framover.

- Grått hår er jo en del av den naturlige aldringsprosessen, så det høres litt mystisk ut at dette skal kunne reverseres. Men L'Oréal er størst i verden når det gjelder forskning, så de har peiling på hva de driver med. De har tidligere lansert produkter som har dokumentert effekt på håravfall, så derfra er ikke veien så lang til å øke pigmentproduksjonen i håret.

Birger Løkeng tror likevel ikke at dette vil føre til en revolusjon i skjønnhetsbransjen.

- Dette har veldig lite å gjøre med det vi som frisører gjør i salongen. Veldig få kvinner farger håret kun på grunn av grått hår, de fleste begynner å farge håret lenge før de grå hårene dukker opp, avslutter Løkeng.

Relevante artikler videre:

Savner du din naturlige hårfarge?Få din naturlige hårfarge tilbake

Vil du ha skinnende og glansfullt hår?Få tipsene her!

Misfonøyd hos frisøren?Slik får du et vellykket frisørbesøk

Pump opp volumet!Slik får du høstens heteste hår!

Publisert:

Finn mer innhold om: