Hevder å ha funnet kroppsformelen

Forsker fra New Zealand hevder at kvinner med et forhold på 0,7 mellom midje og hofter er er mest tiltrekkende på menn.

Mari Glans
Publisert:

Det er ingen nyhet at en kvinnelig timeglassfigur er den kroppsfasongen som menn blir mest tiltrukket av. Det er nemlig denne fasongen som instinktivt forteller mannen a kvinnen er fruktbar. Men nå har forskere funnet formelen for den mest attraktive kroppene.

Har du timeglassfigur?Slik kler du formene dine

Passer formelen perfekt

Forskeren Barnaby Dixson fra New Zealand har regnet ut hvilken ratio mellom livvidde og hoftene som virker mest tiltrekkende på menn. Han har konkludert med at et midjemål på 70 prosent av omkretsen av hoftene, er målene som gjør kvinnen mest attraktiv.

Og mye tyder på at han har funnet den riktige oppskriften, kjente kvinner som innehar disse målene er blant annet Marilyn Monroe, Jessica Alba, Victoria's Secret-modell Alessandra Ambrosio og Kate Moss, ifølge Daily Mail.

- Disse målene sender et biologisk signal til menn om at denne kvinnen er mest fruktbar og i best stand til å produsere friske barn, forklarte Dixson til et australsk TV-show denne uken.

Denne kroppen vil kvinner ha.Les saken her!

- Gammelt nytt

Men det er ikke akkurat noen revolusjonerende nyheter forskeren kommer med, ifølge professor i evolusjonsbiologi ved NTNU, Eivin Røskaft.

- Dette er gammelt nytt vitenskapelig sett, sier Røskaft og viser til en undersøkelse Dr. Devandra Singh fra University of Texas publiserte på 1990-tallet, som viste at en ratio på mellom 0,65 og 0,8 var det ideelle hos kvinner.

Professor Eivin Røskaft kan også utdype hvorfor akkurat en ratio på 0,7 har denne effekten på menn.

- Dette signaliserer sunnhet hos kvinner, når de har denne ratioen er de på sitt mest frukbare. Det er først i puberteten at kvinner utvikler denne ratioen, før det har de ratio på rundt 1. Og når kvinner blir eldre mister de gradvis dette forholdet mellom midje og hofter, og det signaliserer mindre fruktbarhet, forklarer Røskaft.

Han legger også til at denne formelen ikke har noe med slankhet å gjøre.

- Det har ingenting med størrelse å gjøre, du kan være overvektig og fortsatt ha denne ratioen, og da har det fortsatt den samme effekten, sier Røskaft.

Relevante artikler videre:

Bruker du store størrelser?Her er motetips for deg

Kvinner vil bli kvitt cellulittene!Cellulittundertøy utsolgt på rekordtid

Trendy plus size-kolleksjon!Forever 21 lanserer linje for store størrelser

Har du cellulitter?Slik gjør du dem mindre synlige

Publisert: