Vil forby retusjering og undervektige modeller

Storbritannias likestillingsminister vil ha advarsler på retusjerte bilder og mer formfulle modeller i motemagasinene.

Cathrine Elnan
Publisert:

Lynne Featherstone, Storbritannias likestillingsminister, skal i tiden framover møte landets ledende motemagasiner og annonsører. Hensikten er å diskutere hvordan motebransjen kan vise et sunnere og mer riktig kroppsbilde til dagens unge.

Vil forby undervektige modeller

Featherstone mener at undervektige modeller ikke burde brukes til reklamer og moteserier, og at bildene heller ikke burde retusjeres. Likestillingsministeren vil også se advarsler på de bildene som har blitt fotoshoppet, slik at forbrukerne vet at de ikke er ekte, det skriver The Guardian.

– Annonsører og magasinredaktører burde ha rett til å publisere det de vil, men kvinner og jenter burde også ha rett til å føle seg komfortabel i sin egen kropp. De blir fratatt den retten sånn som bransjen fungerer nå, sier Featherstone.

Britney Spears ville ikke at kampanjebildene skulle retusjeres.Les mer her!

Christina Hendricks som rollemodell

Storbritannias likestillingsminister trekker spesielt fram Christina Hendricks, skuespilleren fra tv-serien «Mad Men», som et godt eksempel. Hendricks har selv uttalt at hun endelig er fornøyd med sin egen kropp, etter mange år med negative kommentarer.

Hun ble kåret til Hollywoods peneste!- Jeg husker fremdeles alle de negative kommentarene.

– Christina Hendricks er helt fabelaktig. Vi trenger flere slike rollemodeller. I stedet blir unge jenter og kvinner konfrontert med retusjerte bilder av ufattelige tynne kvinner, noe som skaper et problematisk forhold til egen kropp, sier Featherstone.

Gjelder også menn

Likestillingsministeren mener motemagasiner bidrar til å skape en urealistisk stereotype, noe som hjemsøker jenter resten av livet. Hun understreker at menn også møter store forventninger når det gjelder utseendet.

– I dag skapes det en forventning om at absolutt alle skal se perfekte ut, sier Featherstone.

Relevante artikler videre:

Dette gir kvinner dårlig selvtillit.Les mer her!

Har du cellulitter?Slik gjør du dem mindre synlige

Har du eple-, pære- eller timeglassfigur?Finn riktig bikini til din kroppsfasong

BH-størrelsene øker!Nå kommer K-cup

Publisert: