Fantastisk festsminke

La sminken vise at du er klar for fest. Glitre om kapp med julepynten i en av disse tre makeup-lookene.

Mari Glans
Publisert:

Det er mye forskjellig å velge mellom når du skal sminke deg til fest, men enkelte stiler er alltid gjeldende. Her er tre lekre makeup-looker du kan velge mellom på julefesten, enten du vil være glamorøs, sexy eller glitrende.

Sotede øyne

Dette er en klassiker som alltid fungerer på fest. Velg om du vil gå for helt sort øyenskygge, eller om du vil myke det opp litt med litt lettere farger i tillegg. Å blande inn en knallfarge i alle sotingen gjør looken friskere og mer trendy. For en ekstra kul effekt kan du legge litt gloss over øyenskyggen, som gir en skikkelig wet look-effekt. Du får kjøpt gloss til øyenskygger på enkelte parfymerier, hvis ikke kan du bruke lipgloss eller vaselin.

Velg selv hvor dramatisk du vil ha øyensminken, det hele handler om hva du selv er komfortabel med. Om du ikke bruker mye sminke til vanlig, kan denne looken være et enklere alternativ. For klassiske og sexy sotede øyne, finner du en steg-for-steg guide til hvordan du gjør det her: Slik sminker du sotede øyne

Sotede øyne er alltid i motebildet!Se hva som er trendy denne sesongen

Røde lepper

Dette er sesongens store makeup-trend, og gir øyeblikkelig antrekket ditt en mer glamorøs og sofistikert look. Du kan kombinere den røde leppestiften på mange forskjellige måter. Regelen sier at man enten skal sette fokus på lepper eller øyne, men denne sesongen har det gjerne blitt lagt fokus på begge deler samtidig, noe som gir et mer dramatisk uttrykk. Men vær likevel kristisk om du gjøre dette og ikke overdriv, husk at de sminkereglene ble til for en grunn.

Det mest åpenbare valget til rød leppestift, er sort eyeliner langs vippene. Det gir en lekker og klassisk look som passer til flere typer antrekk, enten du stiller i gulvlang kjole eller en herreinspirert dress. Gjør looken komplett med lange, blafrende Hollywood-vipper!

Det er også flere forskjellige rødfarger å velge mellom, denne høsten har vi sett alt fra orangerøde lepper til burgunderrøde. Når du skal bruke rød leppestift, er det viktig å velge en farge som kler deg. Alt du trenger å vite om valg av farge, påføring og kombinasjon med resten av ansiktet, finner du her: Slik bruker du sesongens røde lepper

Om du vil kombinere leppestiften med eyeliner, finner du en guide til hvordan du gjør det her: Slik legger du flytende eyeliner

Du kan også se hvordan du får en kul makeup med røde lepper på Sminkeskolen!

Glitrende

Juletidens mange fester, inkludert nyttårsaften, er en perfekt anledning til å glitre litt ekstra. Enten du bare vil gi øynene et lite snev av glitter i øyekroken eller går for hele øyelokket, dette er tiden å gjøre det på.

Du kan velge en øyenskygge med glitter i, men for en skikkelig partyeffekt kan du investere i lim og løst øyenskyggeglitter. Da får du en virkelig oppsiktsvekkende og glitrende øyensminke. Valgmulighetene er mange når det gjelder hvordan du vil legge glitteret. Du kan enten velge glitter i sølv eller gull, eller gå for en mer fargerik variant, her er det bare å leke seg.

Rosa lepper er trendy til fest!Se stjernene som digger trenden her!

Unngå juletre-looken

Det man imidlertid skal huske på når man bruker glitter, er at resten av ansiktet må holdes bart. La huden være matt og dropp den mest skinnende lipglossen eller knallfargede leppestiften. Her er det kun øynene som skal glitre, om noe annet trekker oppmerksomhet går det lett fra kul partylook til å se mer ut som et glorete juletre.

Om du vil få tips til hvordan du kan legge en kul partysminke med glitterøyenskygge, finner du video som viser hvordan du gjør det på Sminkeskolen!

Glitter er også kult å bruke over en annen øyenskygge. Har du prøvd deg på sotede øyne med et mislykket resultat? Legg en glitterskygge over og du ser fantastisk ut på et blunk!

Relevante artikler videre:

Ikke vær redd for å prøve noe nytt!Oppdater sminkerutinen din

Røde lepper er hot blant stjernene!Se hvem som digger trenden

Ikke havn i sminkefella!Unngå disse feilene

Bli trendy på håret også!Sideskillen er tilbake

Publisert: