Smink deg yngre

Riktig sminke kan trekke av flere år på alderen din. Her er sminketipsene som gjør at du ser yngre ut.

Mari Glans
Publisert:

Med enkle grep kan du sminke deg flere år yngre. Det gjelder å velge flatterende farger, bruke riktige teknikker og styre unna de vanlige feilene.

Velg rike produkter

Voksen hud produserer mindre olje, og blir derfor mer og mer tørr med årene. Velg alltid produkter tilpasset din hudtype, og velg produkter med rik konsistens som gir næring til huden. Å bruke riktig hudpleie er grunnleggende for at sminken skal se bra ut, det nytter ikke med perfekt foundation om huden flasser under.

Bruk også foundation tilpasset en tørr eller moden hud, og unngå varianter som skal ha en mattende effekt. Siden voksen hud vanligvis er tørr, vil en duggfrisk hud automatisk gjøre at man ser yngre ut. Man kan med fordel også bruke en primer før du legger foundation. Den vil gi et jevnere grunnlag på huden, og gjøre foundationen mer holdbar. Velg en base som også skal gi ekstra fuktighet for et optimalt resultat.

Velg øyenskygge til øynene dine.Disse fargene kler deg

Juks med concealer

En god concealer er din beste venn om du vil sminke deg yngre. Velg en såkalt «tryllepenn» med en anelse highlighter i seg til å lysne området under øynene og gi resten av ansiktet et løft. Bruk concealeren under øynene, men også på den indre delen av øyekroken opp mot nesen og i den ytre øyekroken. Legg også concealeren rundt nesevingene og i linjene fra nesevingen ned til munnen. Highlighteren i concealeren vil reflektere lyset og gi ansiktet et løft. Her er det viktig å velge riktig farge på concealeren. Den skal være en liten nyanse lysere enn huden for å kunne lysne huden rundt øynene på riktig måte.

De verste fiendene

Tørr hud gjør at ansiktet ser eldre ut, og pudder vil både tørke ut huden og legge seg i linjer og rynker og framheve dem. Dropp derfor å legge pudder over foundation, og bytt også ut rougen med en kremvariant. Det gir en friskere og yngre look. Solpudder kan byttes ut med en flytende bronser som man kan blande ut i foundation eller dagkrem.

En annen ting man skal styre unna, er skimmer. Skimmer i rouge, solpudder og øyenskygger ser fresht ut, spesielt til våren og sommeren, men det kan framheve hver eneste linje og ujevnhet på en voksen hud, og er sammen med pudder det verste man kan bruke om man vil se yngre ut.

Unngå disse feilene.De ti største makeup-tabbene

Få fyldigere lepper

Leppene blir mindre fyldige med årene, og sterke farger vil forsterke dette inntrykket. Å bruke lysere farger på leppene, vil gi et yngre inntrykk, i tillegg til å få leppene til å virke fyldigere.

Men det beste trikset for å gi intrykk av fyldigere lepper, er å bruke lipgloss. Myke og fuktige lepper gjør deg yngre på sekundet. Det trenger ikke være en speilblank og klissete gloss, men en kremete gloss eller en leppestift med glosseffekt, vil gjøre at leppene virker fyldigere. Grelle farger og matte lepper har en omvendt effekt.

Prøv lyse farger på leppene.Slik legger du hudfargede lepper

Lys og skygge

Aldringstegnene er ekstra synlige på øyeområdet, men med riktig teknikk og produkter kan man gjøre dem mindre synlige. Bruk alltid matte eller semi-matte øyenskygger for å unngå å framheve linjer og rynker. Det er ekstra viktig å unngå skimmer rundt øynene. Andre ting man bør styre unna er grelle farger og harde linjer. Store kontraster og harde streker vil gjøre øynene både mindre og eldre.

Riktig fargevalg har også mye å si. Som regel vil naturtoner være mest flatterende, så hold deg til forskjellige nyanser av brunt eller grått, og velg ellers brente nyanser eller andre naturfarger som for eksempel mosegrønt.

Bruk en kajal i en mørk brun eller grå farge om du ønsker å markere øynene litt ekstra. Bruk også gjerne en q-tips for å myke opp streken etterpå. Flytende eyeliner blir veldig hardt rundt øynene, og vil tydeliggjøre linjene.

Om øyelokket har begynt å henge litt, er det en enkel teknikk man kan bruke for å skjule det. Legg først en lys skygge over hele øyelokket. Legg så en mørkere, matt øyenskygge i globallinjen og opp på den hengende delen av lokket. Den lyse skyggen gjør selve øyelokket mer framtredende, mens en mørke skyggen trekker det hengende partiet tilbake.

Les mer om hvordan du sminker hengende øyelokk her!Slik sminker du din øyefasong

Publisert:

Finn mer innhold om: