København Fashion Week: En ny begynnelse

Endelig er det håp for moten igjen. Finanskrisens klamme grep slipper tak og 2010 blir starten på en ny begynnelse. Tror man.

hannekh
Publisert:

Copenhagen Fashion Week er igang, den første av en rekke moteuker rundt om i verden denne høsten som skal vise neste sommers klesnyheter.

Dansk moteindustri har falt med 7-10 prosent i 2009, men Dansk Mote & Tekstil har gode forhåpninger til 2010. Denne positive tankegangen speiler seg også i en av sommerens hovedtrender, ifølge det franske trendanalysebyrået NellyRodi. De har analysert sommertrendene 2010 på oppdrag av danske Copenhagen Fashion Fair.

Konklusjonen er:

Optimisme og fremgang setter stemningen for neste sommers moter. Det er tid for en ny start. Det betyr referanser til 50-tallets ungdomsnaivitet, men også en tiltrekning til framtiden og tekniske elementer. Fargene er friske i klare lyse pasteller eller saftige som smoothies, gjerne satt sammen i lekne kombinasjoner med falmede farger. Silhuetten er skarp og enkel med innslag av både 60-tallets moderne strenghet og 80-tallets sporty kroppsnærhet.

Les også:Sommerkjoler i 50-tallsstil

Også den andre av sommerens store trender er i følge NellyRodi leken og fargeglad. Litt crazy og med et skjevt tilbakeblikk til elegante Jackie O. og amerikansk high school liv. Det er på tide å legge tungsinnet bak seg, og se framover.

Like grasiøs som Jackie O.?Her er antrekkene som vil være klassiske for alltid.

Om denne litt barnlige galskapen ikke skulle appellere, kan man alltids nok en gang gå for en folkkloristisk stil, inspirert av folkedrakter og forførende tangodans, eller en mer sober og subtil hyllest til naturen.

Hanne Kreutz-Hansen rapporterer fra Copenhagen Fashion Week for minMote. Har du spørsmål, eller tips til Hanne, så send henne en mail på adressen under.

Publisert: