Fem høydepunkter fra London Fashion Week

PARTYJENTER: Modellene Justine Skye, Lily Donaldson, Bella Hadid og Kendall Jenner så ut til å kose seg på «LOVE and Burberry»-festen. Foto: Getty Images

Modeller i 70-årene, ville modellfester og endelig litt mangfold på catwalken - MinMote oppsummerer moteuken i London.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

New York Fashion Week bød på alt fra politiske budskap på catwalken til Paris Hilton-comeback og norske Iselin Steiro i Michael Kors fra topp til tå. Den siste uken har nok en moteuke gått av stabelen, denne gangen i den britiske motemetropolen London - og her har også høydepunktene vært mange.

Få også med deg dette supertrikset for fyldigere hår:

Nå står moteuken i Milano for tur, og som oppvarming kan du scrolle deg gjennom denne London-oppsummeringen:

Aldersspennet hos Simone Rocha

Foto. AFP

At motebransjen på generelt grunnlag mangler mangfold er ikke noe nytt - blant annet når det gjelder etnisitet, kroppsfasong og alder. Faktisk kan det noen ganger virke som om catwalken er forbeholdt unge hotshots tidlig i 20-årene, samt en og annen «veteran» i 30-årene.

Foto: AFP

Heldigvis finnes det også designere som vet at catwalken ikke kommer med øvre aldersgrense, og hos Simone Rocha fikk man se en forfriskende blanding av unge modeller og ikoniske motepersonligheter som Jan de Villeneuve (70), Cecilia Chancellor (50) Marie Sophie Wilson (53) og Benedetta Berzini (73).

Topshop-visningen

topshopLFW

SOMMERLIG: Kolleksjonen var full av lekre kjoler. Foto: AP

topshopLFW

IT-SKO? Topshops sandaler har allerede blitt en snakkis. Foto: AFP

topshopLFW

DEBUT: Sistine Stallone gikk for første gang på catwalken under moteuken i London. Foto: Getty Images

topshopLFW

SOM SIN SØSTER: Lottie Moss på catwalken. Foto: AFP

Topshop Unique-showet bød på en rekke høydepunkter: Kate Moss sin halvt norske halvsøster Lottie Moss dukket opp på catwalken, og det samme gjorde Sylvester Stallones datter Sistine Stallone. For sistnevnte er det første gang hun er modell under moteken i London.

Av selve kolleksjonen, ble vi mest fascinert av to ting: De nydelige festkjolene av gjennomsiktige stoffer, og stroppesandalene. Ser du nøye, legger du nemlig merke til at ankelstroppen som vanligvis går rett over ankelen, var senket mye lenger ned, slik at også folk uten mange meter lange bein kan kle dem. Gladnyhet, med andre ord!

Burberry-festen

BFFs: Bella Hadid og Kendall Jenner - sistnevne i cape fra Burberrys couture-kolleksjon - på fest under London Fashion Week. Foto: Getty Images

Som kjent er det ikke bare på catwalken at de store moteøyeblikkene dukker opp under moteukene. I år var blant annet Burberrys etterfest «LOVE and Burberry» som et eneste stort moteshow, med it-jenter som Bella Hadid og Kendall Jenner i fantastiske antrekk og med sminke vi skal prøve å kopiere til neste fest!

Se hvordan du former perfekte øyenbryn her:

Winnie Harlow for Julien Macdonald

AVSLUTNINGEN: Winnie Harlow fikk det ærefulle oppdraget med å vise den siste looken for Julien Macdonald. Foto: AP

Så langt i «motemåneden» har flere designere tatt et steg i riktig retning når det kommer til mangfold - i New York var det også mange som tok politisk ståsted på catwalken. Og blant de råeste catwalk-lookene vi så i London, var da Winnie Harlow (kjent for sin hudsykdom vitiligo) avsluttet Julian Macdonald-showet i en superfrekk kjole med cut-outs.

Se den kanskje drøyeste kjendiskjolen Julien Macdonald noensinne har laget her.

Klinelepper

SMURT UTOVER: Modellene på Preen by Thornton Bregazzi hadde nesten halvparten av leppestiften utenfor leppene. Foto: AFP

Skal vi stole på de skjønnhetsansvarlige under moteuken, kan du bare la liplineren ligge til høsten. En av de største sminketrendene var nemlig leppestift smurt utover leppekanten, som hos Preen by Thorton Bregazzi.

Les også: SLIK SNUDDE KYLIE JENNER LEPPEKRITIKKEN TIL EN SUKSESSHISTORIE

RØDT: Hos Topshop hadde modellene fått en lys rødfarge på leppene. Foto: AP

Fargen varierte mellom ulike rødtoner, fra lysende oransje hos Topshop Unique til forførende vinrødt hos Temperley London.

MinMote tester: Kylie Jenners «Lip Kit»

BURGUNDER: Temperley London viste den ultimate fest-looken. Foto: Getty Images

Felles for alle var at leppestiften ikke var jevn i fargen, og så nærmest ut som om den var klappet på med en finger.

Se hvordan du legger en lignende leppefarge her.

Publisert:

Finn mer innhold om: