Få de glamorøse detaljene fra Riises bryllup: - Kult at de våger

GIFT: I VGTV-serien Riise+Louise avslørte fotballspilleren at det er Louise Angelica som har stått bak det meste av planleggingen av bryllupet. Foto: Trond Solberg / VG

Speilblank bil, brudepiker i sort og en superglamorøs brudekjole - ingenting er overlatt til tilfeldighetene i fotballspiller John Arne Riise (33) og moteblogger Louise Anglica Markussens (23) bryllup.

Oda Marie Midbøe
Publisert:

Paret har vært kjærester siden mai 2012, og lørdag ettermiddag ga de hverandre sitt ja foran venner og familie i Nordberg kirke i Oslo.

- Veldig glamorøs

Det har vært knyttet store forventninger til Louise Angelicas brudekjole. Tidligere denne måneden viste motebloggeren frem garderoben sin for MinMote, og avslørte et klesskap med en imponerende samling av designersko og -vesker.

Brudekjolen ble kjøpt i en brudesalong i Oslo, og Louise Angelica forteller til MinMote at kjolen ikke er spesielt kostbar.

- Jeg har ikke fokusert på pris eller designer. Kjolen er en jeg fant i Oslo som hang i utstillingsvinduet. Jeg prøvde den på, og syntes den var veldig fin, sier hun.

FOR KONGELIGE: Det er smykkedesigneren Heidi Nesbakken som står bak Louise Angelicas diamantkreasjoner. Hun har blant annet designet smykker for prinsesse Märtha Louise tidligere. Foto: Trond Solberg / VG

Den ettersittende, stroppeløs brudekjolen har fjærdetaljer og draperinger på overdelen, og volanger på skjørtet.

Håret var satt opp i en løs oppsetning med en stor knute i nakken. Louise Angelica holdt tilbehøret enkelt med et glitrende diamantsmykke i halsen og små, matchende øredobber designet av den kjente smykkedesigneren Heidi Nesbakken.

- Jeg synes det er kult at de våger å skille seg litt ut og kjører på med et gjennomført tema. Brudekjolen er akkurat passe sexy og sensuell. Louise Angelica ser svært glamorøs ut, og gjør helt riktig i å velge små øredobber til det iøynefallende smykket. Sløret og det fantastiske slepet på kjolen balanserer den ettersittende overdelen perfekt. Jeg forstår at John Arne måtte tørke en del tårer under vielsen - hun ser nydelig ut, sier MinMote-ansvarlig Sonia Huanca Vold.

Sorte brudepikekjoler og skinnende bil

Mens Louise Angelica har vært interessert i mote i mange år, har dette blitt en stadig større interesse for John Arne siden paret ble sammen for om lag to år siden.

SPEILBLANK: Det var ikke bare solen som skinte da John Arne Riise ankom sitt eget bryllup sammen med broren Bjørn Helge Riise. Foto: Trond Solberg / VG

John Arnes bryllupsantrekk bestod av kjole og hvitt, flosshatt og en vest med mønster i sølvfarge.

Fotballproffen ankom vielsen i en Audi RS5 spesiallakkert med speillakk, som matchet hans utsmykkede vest.

- Bilen blir på en måte som en del av tilbehøret, har Riise tidligere uttalt til MinMote.

Etter vielsen fortalte Riise at han ikke ønsket å se ut som alle andre brudgommer.

-Jeg tok en sjans. Jeg ville skille meg litt ut fra gjestene og forloverne. Dette antrekket er meg. Jeg synes at det satt, og har fått mye skryt, noe jeg er veldig glad for. Det er jo egentlig mer vanlig med hvit vest, sier han.

I likhet med brudgommen var også brudepikene kledd i sort.

- Jeg synes sort er veldig elegant og det er en farge som kler alle. Vi ville gjøre det litt utradisjonelt, sa Louise Angelica etter vielsen.

SORT TEMA: Brudepikene matchet John Arne i like, sorte kjoler. Foto: Trond Solberg / VG

MinMote-Sonia mener det er et overraskende valg.

- Fordi sort forbindes med sorg, er det ikke en vanlig farge i et bryllup, men noen regler må man kunne bryte. Dette er deres dag, så jeg synes det er bra at de gjør det på den måten de selv ønsker uten å ta hensyn til absolutt alle tradisjoner, sier hun.

Før byllupet ladet Riise opp på spa. Både han og bruden fikk fikset brynene av brynkongen Fred Hamelten i forkant av bryllupet.

Kjendisspekket bryllupssesong

Våren 2014 har vært spekket med flere, storslagne kjendisbryllup. Først ut var Marte Krohg, som giftet seg i en egendesignet brudekjole. Også Jenny Skavlan gikk for eget design da hun giftet seg i slutten av april, mens reality-stjerne Kim Kardashian var iført en spesialdesignet couture-kjole fra det franske motehuset Givenchy.

Her kan du lese alt som Kims brude-look!

GLAMOUR: John Arne Riises kone Louise Angelica Markussen får skryt for brudekjolevalget. Foto: Trond Solberg / VG
Publisert: