Hertuginne Kate får æren for Alexander McQueen-salgsboost

Året etter at hertuginne Kate (30) lot Sarah Burton hos Alexander McQueen designe sin berømte brudekjole, har salgstallene bare gått én vei for det britiske merket.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Og det er ikke vanskelig å gjette hvilken. Alexander McQueen offentliggjorde nylig salgstallene for 2011, som viser at inntektene har vokst med 27 prosent, skriver Telegraph. I hele 2011 solgte motehuset for over 370 millioner kroner, og det kun fra flagship-buikkene i Storbritannia, Italia, USA og resten av salget fra varehus i USA

Ifølge Vogue Storbritannia er det liten tvil om at salgsboostet i mer eller mindre grad skyldes brudekjolen til hertuginne Kate. Da hun giftet seg i en storslagen seremoni med prins William i april 2011 bar hun en blondekreasjon med lange ermer fra Alexander McQueen og sjefsdesigner Sarah Burton. McQueen døde i 2010, 18 år etter at han selv grunnla motehuset.

En undersøkelse gjort av amerikanske Companies House viser dessuten at Alexander McQueen nå tjener mer enn sin britiske designerkollega Stella McCartney, som solgte for rundt 193 millioner kroner i 2011.

Hertuginne Kate har blitt et stilikon i Storbritannia av flere grunner. Før det første mestrer hun å blande eksklusivt design med klær fra kjedebutikker, for det andre har hun en forkjærlighet for britiske merker som Burberry, Temperly London, Jenny Packham og ikke minst Alexander McQueen. Blant annet har hun sikret seg en dramatisk og sexy kjole i sort, en romantisk kreasjon i lys lilla, flere ytterplagg og ikke minst en solid samling tilbehør fra merket.

Det er heller ikke første gang Kate får æren for å øke salget til merkene hun selv bruker. Det mest kjente eksempelet er favorittskoene fra LK Bennett, som nærmest ble revet ut av butikkhyllene etter at Kate brukte dem gang på gang under sin første utenlandsturné med William. Deretter gikk britene mann av huse for å skaffe seg Burberry-kåpen til hertuginnen, som også ble utsolgt over hele landet, før Kate til og meg fikk æren for økningen i salget av gjennomsiktige strømpebukser.

minMote har samlet noen av Kates flotteste Alexander McQueen-antrekk. Ta en titt og stem på din favoritt nederst i saken!

Publisert: