Nyheter

Costume frifunnet etter modell-søksmål

Supermodellen Natasha Poly villa ha 850.000 kroner av norske Costume etter å ha blitt avbildet på forsiden. Nå er motemagasinet frifunnet og Poly må punge ut for saksomkostningene.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Poly, som egentlig heter Natalya Sergeyevna Polevshcikova, saksøkte Bonnier Media AS for opp til 750.000 kroner i erstatning og 100.000 i oppreisning, etter at Costume brukte et bilde av henne på forsiden i august 2012.

Bildet, som viste Poly i en hvit t-skjorte, ble kjøpt fra bildebyrået Bulls. I retten forklarte også redaktør Vanessa Rudjord at hun ba om klarering per e-post til Bull om å bruke nettopp dette bildet. Det fikk hun.

Dermed er dommen som kommer fra Oslo tingrett klinkende klar:

«Under enhver omstendighet har ikke Bonnier utvist uaktsomhet. Bonnier har i dette tilfelle fulgt en godt innarbeidet praksis. Vitner har for retten gitt klart uttrykk for at bildebyråene er forutsatt å ha avklart rettigheter både i forhold til fotograf og til modell i tilfeller som dette (...) Bonnier hadde grunn til å tro at Bulls Press, som er et profesjonelt bildebyrå, hadde avklart alle rettigheter til bildet, herunder også om nødvendig innhentet samtykke fra den avbildede. »

Og til slutt:

«Saksøkte frifinnes».

Innen to uker må også saksøkerne betale sakskostnadene, som kommer på 244.881 kroner.

Forlagsdirektør i Bonnier Media, Gry Bjørhovde, er glad for at hun nå kan legge saken bak seg.

- Dommen er så klar som den kan bli. Vi har hele veien dokumentert at dette er vanlig bransjepraksis. Det er en del av bildebyråenes ansvar å klarere bildebruk, o gi dette tilfellet fikk vi beskjedo m at det var gjort. Derfor ville jeg blitt forbauset om vi ble dømt, samtidig som det selvsagt er deillig å få dommen sort på hvitt, sier hun til minMote.

Motparten har imidlertid fire uker på seg til å anke. Den muligheten mener advokat Ketil Sellæg Ramberg, som representerer Poly og Women Management, at de bør benytte seg av.

- Jeg har foreløpig ikke diskutert dommen med min klient, men jeg kommer til å anbefale henne å anke, sier han til minMote.

Saken oppdateres.

Publisert:

Relaterte artikler

NYHETER

Supermodellen Natasha Poly (27) saksøker norsk moteblad

NYHETER

Motehus må punge ut - fotograf vant strid om Johaug-bilder

NYHETER

Costume fikk sjokkbeskjed: – En utrolig trist dag

NYHETER

Klager Costume inn for PFU

NYHETER

Costume får kritikk for Jenny Skavlan-portrett

NYHETER

Benedichte Bjerkes klesmerke «Billie & Me» begjært konkurs

NYHETER

Vanessa Rudjord ferdig i Costume