Nyheter

Kanye West kupper moteuken i New York med eget show: - Uetisk

FÅR KJEFT: Alle er ikke like glade for Kanyes motestunt under den tettpakkede New York Fashion Week. Her er han og kona Kim Kardashian på Givenchy-visningen tidligere i uken. Foto: Getty Images

Det kan se ut til at Kanye West (38) får seg flere uvenner enn venner når han arrangerer en overraskelsesvisning for sin nye Adidas-kolleksjon under moteuken i New York.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

New York Fashion Week er i full gang og så langt har både Victoria Beckhams vårkolleksjon og Jenny Skavlans kusine imponert på catwalken. Moteuken i New York er kjent for å være en av de aller gjeveste, og programmet er strengt langt opp og tettpakket fra morgen til kveld i drøye syv dager.

KIMYE: Kim og Kanye er kjente for å vekke oppsikt stort sett overalt de setter bena. Under visnigen til Givenchy dukket Kim opp i en kjole signert designeren selv, som midt sagt fremhevet den voksende magen. Foto: Getty Images

Det ser ikke til å bry Kanye West som for noen dager siden plutselig annonserte at han skulle arrangere et spontant moteshow, som en overraskelse midt i programmet.
Yeezy skal presentere sin andre kolleksjon for Adidas, og hvis du husker den fra i fjor som blant annet inneholdt «skuddsikre» vester, superkjendiser og hudfargede tights, blir nok denne enda villere.

Les også: Kanye-feber i Oslo - skoene utsolgt på minutter

Overraskelsen har resultert i at flere designerne som hadde planlagt visningene sine i flere måneder, må flytte disse til en annen dag.

West har ikke villet kommentere kritikken han har fått de siste dagene offentlig.

Les også: Sjekk Kanyes svenske allværsjakke

- Uetisk

WWD, Cosmopolitan og NY Daily News er blant mediene som har omtalt stuntet som irriterer motebransjen. Anne Bowen er en av designerne som er berørt av Wests spontane avgjørelse.

- Vi har planlagt moteshowet i ett år, og dette har stor innvirkning på økonomien, arbeidet og engasjementet i firmaet. Datoen for showet har vært planlagt i flere måneder og har stått oppført i den publiserte kalenderen i mange uker, sier en rasende Bowen, ifølge WWD, og fortsetter:

- Kanye vet at han vekker enorm oppsikt i media, så det er bare så uetisk å gjøre dette.

Hyller smakebit

Det som imidlertid fikk positiv oppmerksomhet var Kim Kardashians beige støvletter som ga en smakebit på hva publikum kan vente seg når kolleksjonen skal vises frem onsdag. De knehøye støvlettene hadde åpen tå, og ble matchet av et skjørt og en jakke fra motehuset Givenchy.

«Kimye» har opptil flere ganger tatt med datteren North West på moteshow i USA og i Europa. Da superparet gjestet Lanvin-visningen i fjor matchet de hverandre med dype utringninger som fikk slakt av motepressen.

Publisert:

Les også

 1. NYHETER

  Kim viste frem babymagen i dristig Givenchy-kjole

 2. NYHETER

  New York Fashion Week: Viste peniser på catwalken

 3. NYHETER

  Gravide Kardashian på Rihannas fest i frekke Kanye-støvletter

Finn mer innhold om:

 1. Kanye West
 2. Kim Kardashian

Relaterte artikler

KJENDIS

Internett gjør narr av Kanye Wests motevisning i New York

KJENDIS

Kim stjal oppmerksomheten: Slik var Kanye Wests moteshow

NYHETER

Gravide Kardashian på Rihannas fest i frekke Kanye-støvletter

NYHETER

Kanye West fornyer klesavtalen - nå kommer Yeezy-butikkene

MOTE

Seks ting vi lærte av moteuken i Milano

NYHETER

Kim viste frem babymagen i dristig Givenchy-kjole

NYHETER

Seks høydepunkter fra New York Fashion Week