Tjener fett på slanketruser

Sara Blakely (41), gründeren bak undertøysmerket Spanx, er den yngste kvinnen i verden som egenhendig har klart å bli milliardær.

Sonia Huanca Vold
Publisert:

Sara Blakely pryder denne månedens forside av magasinet Forbes. I spesialutgaven, som tar for seg verdens rikeste, er det den amerikanske businesskvinnen som er viet mest plass.

27 år gammel kuttet Sara Blakely av beina på en hold-in-strømpebukse for å lage en truse med slankende effekt. På den måten ble businessideen, som nå har gjort henne til milliardær, født.

- Jeg trengte en type undertøy som ikke fantes, forteller hun til magasinet.

Sara Blakely, som tidligere var dørselger, har gjort seg noen tanker om det å plutselig bli milliardær:

- Jeg føler at det å ha penger forsterker den du allerede er. Hvis du er en drittsekk, så blir du en enda større drittsekk. Hvis du er snill, blir du enda snillere. Det er gøy å tjene penger, det er gøy å bruke penger og det er gøy å gi bort penger, sier hun til Forbes, og røper at noe av det morsomste hun har opplevd var da hun satt på en japansk restaurant og plutselig fant ut at hun ville spandere middag på alle de andre restaurantgjestene.

Spanx, som har spesialisert seg på hold-in-kjoler og -truser, har de siste årene hatt en enorm vekst. Jennifer Lopez, Oprah Winfrey, Kim Kardashian, Octavia Spencer - listen over kjendiser som sverger til det figurformende undertøyet er lang.

Men det er ikke bare blant Hollywood-stjernene Spanx har blitt populært. Undertøysmerket selges i hele 11.500 butikker i 40 land, deriblant Norge.

LES OGSÅ:Hillary Clinton tar opp kampen med Michelle Obama

LES OGSÅ:Hertuginne Kate reiser med stil

LES OGSÅ:Anna Wintour bidrar mest i Obamas valgkamp

Publisert: