Madonna hyller sin døde mor i parfymedebuten

Etter årevis med spekulasjoner fikk parfymeindustrien endelig Madonna (53) på kroken. Her er popdronningens første duft Truth or Dare, inspirert av artistens mor.

Camilla Bjørn
Publisert:

Parfymen produseres av kosmetikkgigant Coty og lanseres over hele verden i mai 2012, ifølge Vogue.co.uk.

Nyheten kommer kort tid etter at Madonna torsdag avduket sitt nye livsstilsmerke Truth or Dare, bestående av klær og tilbehør laget i samarbeid med den franske designeren Fabien Baron og hans selskap Baron & Baron.

- Jeg har alltid vært besatt av dufter og har i flere år ønsket å skape noe personlig som representerer meg, men som også andre kan relatere til, sier Madonna om duften til WWD.

De to jobbet sammen på Madonnas beryktede «Sex Book».

Kjendisparfymeindustrien har eksplodert de siste årene, med stjerne etter stjerne som casher inn på å sette sitt navn på egne parfymer.

Les også:Nå er det duket for duftkrig mellom divaene

Bransjen har lenge forsøkt å hanke inn Madonna til en avtale, så forventningene til Truth or Dare er ikke akkurat små.

Selv sier popstjernen at duftens oppstandelse bygger på hennes første og viktigste parfymeminne: parfymen hennes mor pleide å bruke.

Madonnas mamma døde av kreft i 1963, da popstjernen var fem år gammel.

- Jeg bærer minnet av den lukten med meg alltid. Hun duftet alltid av gardeniaer og tuberose, en berusende miks av feminint og noe mystisk.

Jeg ønsket å gjenskape denne lukten, men med noe frisk og nytt ved seg i tillegg, sier Madonna.

I presseskrivet om parfymen står det at andre ingredienser i parfymen er neroli, sjasmin, benzoin tårer, hvite liljer, vanilje, karamelisert, amber og musk.

Publisert: