- Vil ikke bli stemplet som syk

MÅTTE LEGGE PÅ SEG: Lovise Helvig gikk ned i vekt under «Top Model»-oppholdet. Det fikk juryen til å reagere. Foto: TV3
MÅTTE LEGGE PÅ SEG: Lovise Helvig gikk ned i vekt under «Top Model»-oppholdet. Det fikk juryen til å reagere. Foto: TV3

I kveldens episode av «Top Model» får Lovise Helvig (19) beskjed om å gå opp i vekt.

Sandnes-jenta Lovise Helvig gikk ned i vekt i løpet av innspillingen av TV3-programmet, noe som bekymret både juryen og resten av deltakerne. I kveldens episode får vi se programleder og supermodell Siri Tollerød ta en alvorsprat med 19-åringen, som til daglig jobber i skobutikk og går på forkurs til ingeniørutdanning.

- Det er minst like ille å høre at man er for tynn som det er å høre at man er for tykk - det er kanskje verre. Hvis du er litt for tykk blir du ikke stemplet som syk, men er du for tynn blir du automatisk sett på som en modell med spiseforstyrrelser. Jeg er ikke syk og vil selvsagt ikke bli stemplet som det, sier Lovise Helvig.

Se klipp fra samtalen mellom Louise og Siri i «Høstens Trendguide»:

Programleder Siri Tollerød har selv opplevd å få kritikk for å se for tynn ut, men hun mener at man som modell må tåle å få både positive og negative tilbakemeldinger på utseendet.

- Dette er en personlig samtale å ta, spesielt på tv, og man må velge sine ord med omhu. Som modell kan man være for tynn eller for tykk – det er visse mål man skal inn i. Lovise er naturlig tynn og det kan være et problem i denne bransjen, sier hun til minMote.

Lovise forteller at hun tok til seg rådene fra Siri, og at hun siden har jobbet for å gå opp i vekt.

- Jeg har alltid vært tynn, men fikk nok i meg litt mindre mat enn vanlig under den hektiske innspillingen. Nå passer jeg på at jeg får i meg nok og jeg har klart å gå opp i vekt. Hvis man skal jobbe som modell, må man ha fokus på slike ting.

Hvordan var din opplevelse i dag?