Active Brands gjør millionsuksess på norsk fritidstøy

KASSASUKSESS: Therese Johaug har tjent millioner på vantene sine - nå blir både vantene og en helt ny kolleksjon en del av fritigsgiganten Active Brands. Her fra ski-VM da Johaug tok gull i 30 km damer. Foto: Bjørn S. Delebekk/VG

Active Brands håver inn millioner på norske friluftsmerkevarer. Med Therese Johaug i stallen, satser de på å øke omsetningen med ytterligere 100 millioner.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

I dag lanseres Therese Johaugs treningskolleksjon, bestående av alt fra tights til dunjakker og tilbehør.

I ryggen har hun moderselskapet Active Brands, det nordiske selskapet som også har profilerte merkevarer som Kari Traa og Bjørn Dæhlie i porteføljen, samt friluftsmerker som Bula, Åsnes og barnemerket Vossatassar.

Les også: Dette bør du shoppe og droppe fra Balmain X H&M

Norske friluftsmerker er mildt sagt god butikk.

I fjor dro selskapet inn godt over 400 millioner kroner i driftsinntekter - en økning på rundt 80 millioner fra året før. Og suksessen ser ikke ut til å avta:

- Vi ligger an til å øke omsetningen totalt i Active Brands med rundt 125 millioner på eksisterende merkevarebase i 2015, sier administrerende Direktør Espen Krogstad til MinMote.

OGSÅ I STALLEN: Superundertøy-giganten Kari Traa. Tor Erik H. Mathiesen / VG

Få også med deg: Tjener milliarder på sporty norske damer

Tror på Johaug-millioner

Selskapet eiers av investor og milliardær Kjetil Holta, og har 140 ansatte i Oslo, Voss, Gøteborg og Shanghai.

Active Brands har eksistert siden 2010, og begynte samme år med å kjøpe opp Skigutane AS - som da hadde merkevarene merkevarene Kari Traa, Åsnes, Vossatassar og Bula. Året etter kjøpte selskapet Bjørn Dæhlie for 70 millioner, og i 2014 kom Sweet Protection med.

Det var i vår at selskapet sikret seg rettighetene til skistjernen Johaug - som allerede har gjort enorm kommersiell suksess: De siste fire månedene har hun solgt hansker og votter for totalt over hundre millioner med selskapet Small Nordic i ryggen.

Fra høsten 2015 vil Active Brands også ha rettighetene på disse.

- Det er selvsagt vanskelig å slå helt fast, men vi mener det er mulig å omsette Johaug-produkter for rundt 100 millioner innen rimelig tid. Om det er ett eller to år eller mer, vet vi ikke, sier Krogstad.

Åpner USA-kontor

Per nå har selskapet rundt 30 prosent av salget utenfor Norge og forventer sterkest vekst i Sverige og USA de kommene årene. Om kort tid åpner de også sitt første USA-kontor i Denver, med fem ansatte.

Krogstad mener nøkkelen til suksess er at selskapet har omfavnet en trend som har vært sterk lenge, og som ikke ser ut til å avta - heller det motsatte:

- Dette med livsstil, sunnhet og trening er noe som appelerer til folk, og mange av våre merkevarer leverer jo innen nettopp det segmentet. Ikke er det et spesielt norsk fenomen heller - faktisk vokser vi mest utenfor Norge nå.

Publisert:

Finn mer innhold om: