Kanye Wests sko skaper hysteri - prislapp: 500.000 kroner!

Kanye Wests (35) designsko skaper hysteri blant sneakers-samlere verden over og nettauksjonenes budrunder når nye høyder.

Jennifer Bråthen
Publisert:

Sammen med skogiganten Nike har rapperen Kanye West designet skoen Nike Air Yeezy 2. Et lite utvalg fikk skoen i hende før lanseringen som fant sted i et fåtall butikker i helgen. Dette førte til at skoene ble lagt ut for salg før lanseringen og skapte hysteriske budrunder på nettet. Ifølge det amerikanske nettstedet TMZ, steg en av budrundene på et par sko fra det populære designsamarbeidet opp i en halv million norske kroner.

Den offisielle prislappen på skoen som kommer i to farger er i utgangspunktet på omlag 1.500 kroner.

– Til sammen ble den lansert omlag 1000 par. I Stockholm og Amsterdam finnes det mellom 50 og 70 utgaver. Dessverre kom ikke skoene til Norge denne gangen, sier Anders Jacobsen, kategoriansvarlig i Nike Sportswear, og legger til:

– Skoens ville pris handler selvsagt om forholdet mellom tilbud og etterspørsel, men eBay-budet på over en halv million kroner er helt sinnsykt.

Videre forteller Jacobsen at prisene i auksjonsbutikkene vil falle.

– Det er stort sett bare kjente artistprofiler som er villige til å punge ut for sko som dette. For dem handler det om å være først og det koster. Har man is i magen vil man kunne se at prisene sannsynligvis vil falle noe og etter hvert normalisere seg. Den første Air Yeezy som kom for to år siden ligger nå på omlag 6.000 kroner.

Forrige gang folk gikk bananas over en sko, var i desember i fjor i forbindelse med Nikes nye utgave av basketskoen Air Jordan 11. Et skolansering som resulterte i knivstikking og opprør.

Også da Nike lanserte Marty McFlys «Tilbake til fremtiden»-sko kom prisene på nettet ut av kontroll. Dette til tross for at skoene utelukkende ble solgt på ebay-auksjoner - et samarbeid mellom Nike, Ebay og Michael J. Fox Foundation. Et av de dyreste parene ble solgt for 60.000 kroner

Rapperen Kanye West har designet både sko og klær før. Debutkolleksjonen ble lansert under navnet DW by Kanye West, og var en eksklusiv kolleksjon med innslag av både pels, hettejakker og frekke skinnkjoler - for å ikke nevne rålekre sko. Skoene hadde West utviklet i samarbeid med skokongen Giuseppe Zanotti og prisen på et av de mest omtalte parene var da hele 33.000 kroner.

LES OGSÅ: Rihanna blotter kroppen for herremagasin

LES OGSÅ: Dette mener gutta om bikinien din

Publisert:

Finn mer innhold om: