Skaper ny luksustrend for menn - Christian Louboutin satser på mannlige kunder

Designersko-merket Louboutin har lenge vært et statussymbol for kvinner som synes det er greit å bruke 6000 kroner på sko, så fremt de har røde såler. Nå håper skomerket å bli like ettertraktet av menn.

Mari Glans
Publisert:

Sko er og blir en jentegreie, men det håper skodesigner Christian Louboutin å forandre på. I fjor høst åpnet han en splitter ny skobutikk i Paris kun for menn, og nå utvider han med tre nye herrebutikker. Den første åpner i New York allerede denne måneden, i tillegg åpner en butikk i London samt en i Los Angeles i løpet av høsten, melder WWD.com.

Med detaljer som tigerskinn, røde gulvtepper og designermøbler håper Louboutin å lokke til seg mannlige kunder med penger å brenne. For det er langt fra gratis å handle hos Louboutin, noe kvinner har vært smertelig klar over i de tjue årene merket har eksistert.

LES OGSÅ: Sjekk Springsteens rocka stil – slik kombinerer du maskulint og feminint

Tusenvis av kroner

Louboutin-sko for damer kan koste helt opp til 30.000 kroner paret, men gutta slipper litt billigere unna. For å smykke seg med de ikoniske røde sålene, varemerket til Louboutin, må man ut med mellom 4000 og 18.000 kroner. Skoene er likevel omtrent like forseggjorte som damemodellene. Skoene er prydet med tagger, nagler, og har ofte sterke farger. De kommer i både sportsmodeller og mokasinutgave, og designet har allerede slått an blant amerikanske rapstjerner, som ofte har sans for luksusvarer. Kanye West, Will Pharrell, Lil’ Wayne, Will.I.Am, har alle blitt fotografert i Louboutin-sko.

– Designeren kunne ikke kjøpt bedre reklame. Mannlige rapstjerner er supertredy, og alltid først ute med det siste, forteller Sonia Vold, leder for minmote.no.

Hun er litt mer usikker på hvor stor appell skoene vil ha på vanlige menn.

– De som er opptatt av mote vil nok gladelig betale tusenvis av kroner for disse skoene, men for andre vil nok prisene virke avskrekkende, sier hun.

Fortjener applaus

En som akkurat har kjøpt seg et par Louboutin-sko for menn, er designeren Kjell Nordstrøm alias Baron von Bulldog.

– Alle som gjør noe kult med herredesign fortjener applaus, for det er så få som gjør det, sier designeren, som gleder seg til å troppe opp på Oslo Fashion Week i de nye skoene.

Han har stor tro på konseptet til Louboutin.

– Han kommer til å skape seg en nisje i markedet med disse kolleksjonene. Det er lurt at han har valgt klassiske modeller som sneakers og mokasiner, fordi det er sko folk har et forhold til fra før av. Forskjellen er at disse er mer forseggjorte. Louboutin er også et godt innarbeidet merke hos kvinner, så jeg tipper at det er mange skointeresserte damer som kommer til å oppfordre kjærestene sine til å kjøpe disse, spår han.

Designeren sier også at menn nå har lov til å være mer opptatt av mote, men tror likevel ikke at gatene i Norge vil renne over av menn med røde såler.

– Noen vil nok kjøpe dem, men ikke så mange. Det er jo også noe av det som er gøy med å ha slike ting, å eie noe som ikke alle andre har. Eksklusiviteten er jo litt av poenget med designervarer, påpeker han.

FAKTA CHRISTIAN LOUBOUTIN

Fransk skodesigner

Født: 7. januar 1963

Har nesten ingen formell utdannelse, men begynte å designe sko i 1981.

Han tok med seg tegningene sine til de største motehusene i Paris, og fikk til slutt jobb hos Charles Jourdan. Før han startet for seg selv jobbet han også frilans for Yves Saint Laurent og Chanel.

Åpnet sin første butikk i 1991 og prinsesse Caroline av Monaco var hans første kunde. Dette celebre besøket skaffet ham masse omtale, og Louboutin har siden blitt kjendiskvinnenes favoritt.

I tillegg til de røde sålene, har han også gjort seg bemerket med å designe sko med skyhøye hæler. Han har liten sympati med kunder som synes de er vanskelige å balansere på. «Hvis du ikke kan gå i dem, så ikke bruk dem», sier han.

LES OGSÅ: Sjekk Ryan Goslings stilforvandling

LES OGSÅ: Slik får du stilen til sjarmøren Pharrell Williams

Publisert: