Gullvinneren Ryan Lochtes juveler vekket oppsikt

Den amerikanske OL-svømmeren Ryan Lochte brukte et «tannsmykke» som vekket oppsikt under medaljeutdelingen i London.

Jennifer Bråthen
Publisert:

Den 28- år gamle svømmeren mottok gullmedalje etter å ha fosset fra blant annet landsmannen Michael Phelps i OL-bassenget i London lørdag kveld. Rett etter medaljeutdelingen var Lochte klar for fotografene, og smilte bredt. Smilet til OL-vinneren vekket oppsikt, for i munnen hadde OL-vinneren et stort glitrende tannsmykke, også kalt «grills». Tannsmykket lignet det amerikanske flagget.

– I likhet med vår egen Petter Northug, er han tydeligvis opptatt av å profilere seg gjennom gimmicks. Han er som Northug - han har det i kjeften, mener Nikolai «Niko-LIVE» Kleivan, VG Netts chat-vert under OL.

Spesialdesignet smykke

For svømmehelten som ved flere anledninger har valgt iøynefallende tilbehør handler det om å kunne uttrykke seg selv.

– Til de som ikke vet hva «grills» er kan jeg fortelle at det er et slags hylster belagt med diamanter. Jeg bruker det når jeg står på podiet. Det er en unik måte å vise frem min personlighet på, sier Lochte i et intervju publisert av Speedo på nettstedet YouTube. I intervjuet bekrefter Locthe at tannsmykket han bar etter seremonien ble spesialdesignet til OL i London.

LES OGSÅ: Maria Sjarapova er OLs best kledde utøver – sjekk stilen hennes her

Gammel trend

Tannsmykket ble gjort kjent via hip-hop-miljøet, og flere kjente personligheter kastet seg på trenden.

– «Grills» ble ekstra populært på midten av 00-tallet da hip-hop-scenen i Texas fikk et midlertidig gjennombrudd. Lokale raphelter i Houston hadde lenge rocket fancy tannsmykker i alle varianter, blant annet via artisten Pall Wall, som laget og solgte rådyre varianter, sier Gisle G. Stokland, redaktør for musikknettstedet 730.no, og legger til:

– Etter kort tid ble trenden så populær at selv folk som Paris Hilton og Donald Trump lot seg avbilde med «grills», noe som brått gjorde smykkene mindre kule.

Dette er ikke første gangen det amerikanske svømmlandslaget vekker oppsikt for sin væremåte.

– Å bli avbildet med «grills» er i hvert fall bedre enn da rivalen Michael Phelps røyket marijuana i etterkant av Beijing-OL 2008, avslutter Kleivan.

Nettstedet USA Today skriver at svømmeren ønsket å ha tannsmykket på seg under selve medaljeseremonien, men at han skal ha blitt nektet. Det skal gullvinneren ha bekreftet til en representant for det amerikanske svømmelandslaget i etterkant, samt fortalt ESPNs reporter Wayne Drehs. Da selve utdelingen var over og fotograferingen sto for tur, smatt Lochte det patriotiske tannsmykket på plass i munnen.

Lochte har flere smykker han gjerne viser frem når anledningen byr seg. I intervjuet med Speedo bekrefter Lochte at han også har tre andre varianter av tannsmykket.

LES OGSÅ: Stjel stilen til John Legends «norske» forlovede

LES OGSÅ: Sjekk minMote-Sonias 10 heteste sommerantrekk

Publisert:

Finn mer innhold om: