6 trendy solbriller på budsjett

FAVORITTILBEHØR: Blogger Cathrine Heienberg bak bloggen «Cath in the city» elsker å gå med sobriller, og sier det er hennes favorittilbehør. Fra øverst t.v: Solbriller fra H&M, 99 kr. Solbriller fra Gina Tricot, 59 kr. Foto: Cathinthecity.com / Produsentene
Oda Marie Midbøe
Publisert:

Runde, geometriske og iøynefallende – vårens solbriller kommer i mange former og er det enkleste grepet for å oppgradere vårgarderoben når sola titter frem.

Å møte solstrålene bak et par med solbriller er et av de sikreste tegnene på at vi beveger oss mot vår. Denne uken er det solskinnsdager i store deler av landet, og et enkelt grep for å gå fra en dyster vintergarderobe til en vårlig stil, er et par kule solbriller på nesetippen.

- Favorittilbehør

På bloggen «Cath in the city» viser Cathrine Heienberg antrekksbilder av seg selv - ofte toppet med et par, store solbriller.

- Solbriller er mitt favorittilbehør. For det første elsker jeg look'en - jeg syns solbriller bringer et veldig kult og litt mystisk element til et antrekk. I tillegg er de jo gull verdt for dager man ikke føler seg så fresh. Det går liksom ikke an å se ufresh ut med solbriller, sier Heienberg til minMote.

Selv om mange solbriller ser fine ut i butikken, trenger de ikke nødvendigvis å kle alle. Selv velger Heienberg solbriller ut ifra sitt eget ansikt.

- Det viktigste for meg når jeg kjøper solbriller er at de passer til ansiktsformen min. Jeg har et ganske rundt ansikt, så jeg ser alltid etter solbriller med stramme linjer og helst en litt geometrisk form. I tillegg må de være oversized. Prisen er ikke så viktig når det kommer til solbriller, sier hun.

- Jeg tror, og håper, at vi fortsatt kommer til å se mye oversized solbriller. Briller med fargede speilglass tror jeg det kommer meg og mer av, spesielt i grønt og blått.

VELG OG VRAK: Fra øverst t.v: Brune solbriller fra Mango, 229 kr. Sorte solbriller fra Asos.com, 114 kr. Solbriller med gullkant fra Bik bok, 79 kr. Hvite solbriller fra Zara, 249 kr. Foto: Produsentene

Mange varianter

Allerede nå tilbyr mange kjedebutikker et stort utvalg av sesongens solbriller, inspirert av designernes vår- og sommerkolleksjoner. Mens Stella McCartney fokuserte på markante og kraftige innfatninger i farger som pastellrosa, fersken, grønt og sort, viste Dior retroinspirerte solbriller i runde former med geometriske detaljer.

Gucci hadde på sin side fokusert på oversized solbriller, i farger som lilla, oransje og grått. Også mer tidløse solbrillevarianter som pilotbriller og varianter av Ray Bans evige klassiker Wayfarer, har blitt vist på catwalken denne sesongen.

Hvite innramminger var å se hos flere designere, blant annet hos Ralph Lauren som stylet tilbehøret med rutete plagg i hvitt og sort. Metalliske detaljer og geomtriske former var også en gjenganger på catwalken denne våren, og på flere av visningene var brillene oversized.

Bli inspirert av catwalken:

VÅRMOTE: Stella McCartney fokuserte på markante brilleinnfatninger, mens Dior hadde fokus på runde brilleglass. Foto: Getty Images / NTB Scanpix
IØYNEFALLENDE: Flere av solbrillene på Diors visning var utstyrt med detaljer, mens Gucci viste oversized solbriller i ulike farger. Foto: NTB Scanpix
Publisert:

Finn mer innhold om: