Maria Sjarapova er OLs best kledde utøver - sjekk stilen hennes her

Maria Sjarapova (25) er en av OLs mest stilsikre kvinner. Sjekk stilen hennes her.

Den russiske tennisstjernen er en av gullkandidatene under sommer-OL i London. På tennisbanen ser vi henne som regel i fargerike drakter med matchende tilbehør, men da hun i 2006 gikk av med seieren i U.S Open gjorde hun «den lille sorte» populær i idrettsverden. I 2010 signerte hun en gullkantet sponsorkontrakt med Nike. Sportsprodusenten har også gitt henne en finger med i spillet når det kommer til design av tennisklær.

– Jeg har latt meg inspirere av det kunstneriske uttrykket ved mote helt siden jeg var liten. Det er en måte å uttrykke seg på, sa Sjarapova til sportskanalen ESPN i forbindelse med samarbeidet med Nike.

Ifølge nettstedet er Sjarapovas mål ikke bare å utvikle sin merkevare som sportsstjerne, men også gjøre seg bemerket i moteindustrien. Sjarapova designer også sko for Cole Haan.

LES OGSÅ: Sommerens vakreste kjendisbruder

Også på fritiden har Sjarapova vist stor interesse for mote. Under New York Fashion Week i vinter var hun på en rekke motevisninger. Idrettskjendisen fikk med seg høstens trender fra blant annet Marc Jacobs og Rodarte. Hun satt også på første rad da designeren Vera Wang viste frem sin høstkolleksjon.

Når tennisspilleren dukker opp på røde løpere, er hun ofte iført design fra topp til tå. Det har motebransjen lagt merke til. Motemagasinet Elle omtaler henne som en slående vakker idrettsstjerne og har ved flere anledninger latt seg sjarmere av hennes forførende klesstil. I den russiske august-utgaven av motemagasinet Harpers Bazaar pryder ikke bare Sjarapova forsiden - hun er også i en moteserie over flere sider i magasinet.

– Hun ser ut som en eventyrprinsesse, og hun viser at hun kan være både romantisk, urban og chic uten å miste sin personlige stil. Maria er i tillegg flink til å finne tilbehør til antrekkene sine som matcher hennes avslappede uttrykk. Det er tydelig at hun har stor interesse for mote siden hun er observert ved Wintours side ved flere anledninger, sier Elisa Røtterud, moteredaktør i Cosmopolitan.

Røtterud lar seg også fascinere av sportsstjernens atletiske kropp og utstråling.

– Når jeg ser hennes veltrente kropp, får jeg lyst til å begynne og spille tennis. Det er flott se en veltrent og sunn kropp på rød løper. Det er et sjeldent syn, avslutter moteredaktøren.

Sjekk stilen til motebransjens sportsyndling her:

LES OGSÅ: Stjel stilen til John Legends «norske» forlovede

LES OGSÅ: Sjekk minMote-Sonias 10 heteste sommerantrekk

Hvordan var din opplevelse i dag?