8 økologiske og naturlige skjønnhetsprodukter

Natalie Ngo
Publisert:

Her er skjønnhetsekspertenes anbefalinger til produktene som hverken skader hud eller miljø.

Huden er menneskets største organ, det er derfor viktig både å pleie og beskytte den. Dessuten kan du benytte deg av alt det gode som naturen har å by på når du skal ta vare på huden din.

Såkalte grønne produkter, som enten er fremstilt økologisk eller naturlig, er blitt mer populære den siste tiden. Samtidig har utvalget i hyllene blitt større. Men hva er egentlig forskjellen på økologiske og naturlige produkter?

Ifølge Gimle parfymeri, som har en egen økologisk skjønnhetsavdeling, er både økologiske og naturlige produkter alt som stammer fra naturlige ingredienser som planter og urter.

Økologisk sertifisert kosmetikk skal være miljøvennlig. Det er forbudt med dyretesting og emballasjen på produktene skal være resirkulerbar. Felles for alle naturlige produkter er at de bevarer sine «naturlige egenskaper» i sluttproduktet.

Her er skjønnhetsekspertenes økologiske og naturlige favoritter:

1. Weleda Skin Food

Dette er en skikkelig kultklassiker og kjendisenes favoritt. Victoria Beckham er blant dem som sverger til denne pleiende hudkremen. Den inneholder økologiske planteekstrakter fra kamille, ringblomst og stemorsblomst, som skal virke helende på huden. Dessuten koster den rett under tohundrelappen og kan brukes over hele kroppen.

– Kremen passer til veldig tørr ansiktshud og andre tørre partier på kroppen. Den kan brukes på alt fra eksem, utslett og kløe til nattkrem og eller som beskyttelse i kulda, sier Mari Ruus, skjønnhets- og helseansvarlig i motebladet ELLE.

2. The Organic Pharmacy Rose Balm

Denne balmen fra det populære økologiske merket kan brukes til det meste, og dufter deilig rose.

– En kjempedeilig universalbalm laget av økologiske planteoljer som både reparerer og pleier huden. Bruk den på leppene, neglebånd, flisete tupper eller som highlighter, sier Ruus.

3. Jurlique Balancing Foaming Cleanser

Denne rensekremen er ikke bare effektiv, men inneholder også antioksidkanter og vitaminer som skal virke forebyggende på aldringstegn.

– Et kjempedeilig renseskum som fjerner alt av makeup og etterlater huden helt ren. Veldig fin om man sliter med urenheter eller har kombinert hud.

4. Rudolph Care Acai Anti-Aging Facial Oil

Denne ansiktsoljen er full av antioksidanter, vitaminer og fettsyrer.

– Den er super å bruke under dag- og nattkrem som et serum. Du kan også blande noen dråper i foundationen eller i kremen din for å gi mer næring til huden, mener Ruus.

5. Burt's Bee leppepomade

Det finnes mange gode økologiske leppeprodukter på markedet, men Burt's Bees er favoritten til skjønnhetsansvarlig i magasinet Stella, Silvany Bricen.

– Siden man svelger mye av det som er på leppene, er jeg glad for de rene produktene som ikke har usikre kjemikalier i seg. «Grapefruit» og «Mango» er de nyeste variantene og er allerede blitt soleklare favoritter. Jeg klarer aldri å bruke de opp før sesongen er over, selv om jeg smører på flere ganger daglig, forklarer Bricen til minMote.

6. Dr. Hauschka rensekrem

Dette er en klassisk rensekrem fra populære Dr. Hauscha, som også skal gjøre samme nytten som en ansiktsmaske på grunn av konsistensen og egenskapene.

– Dette er en favoritt jeg har hatt i mange år, men som jeg ikke bruker til daglig rens. Kremen ser kanskje ikke spesielt delikat ut, men den knudrete konsistensen kommer fra mandelmelet som er blandet med blant annet beroligende kamille. Huden føles utrolig kjølig og frisk.

7. One Love Beauty Balm

Denne balmen består av rene oljer og er hundre prosent økologisk. Den er ganske flytende til å være en balm, men både renser og gir fukt. Den er en smule dyr, men er til gjengjeld håndlaget.

– Denne er gull for tørr hud. Jeg foretrekker å smøre den på tørre legger, men den kan også brukes på ansiktet og resten av huden. Huden blir silkemyk og skinnende. Dessuten lukter den så deilig at første gang jeg testet den var jeg fristet til å smake på den, forteller Bricen.

8. Amazing Space ansiktskrem

Ett av merkene som dominerer badehyllen til Stellas skjønnhetsansvarlig for øyeblikket er Amazing Space. Nettopp fordi hun liker gründeren Laura Bonne sin filosofi om å ikke tviholde på alt fordi det er økologisk, men å bruke det som faktisk fungerer.

– Hun blander naturlige ingredienser med biologiske og økologiske og ansiktskremen Delicate Skin er den kremen som fungerer best på min kombinerte hud. Den lukter fantastisk og inneholder silkeproteiner som gir en fin konsistens. Kremen kan også brukes under øynene, som er praktisk når øyenkremen ikke er tilgjengelig.

P.S. Prisene er kun veiledende og kan variere hos de ulike forhandlerne.

Publisert: