Spanias nye dronning overrasket – droppet tiara og
gallakjole

Dronning Letiza er kjent for sin enkle og elegante stil, men overrasket likevel spanjolene ved å velge et svært nedtonet antrekk til den høytidelige seremonien hvor hun og ektemannen overtok den spanske tronen.

Letizia i Felipe Varela kjole

Foto: Getty Images

Letizia i Felipe Varela kjole

Foto: Getty Images

Det har vært knyttet store forventninger til Letizias første dronningantrekk. Flere spanske medier har spådd at den nye, moteriktige dronningen ville gå for en fotsid rød kjole, men den tidligere journalisten valgte et enkelt helhvitt antrekk da hun og ektemannen kong Felipe ble innsatt som konge og dronning torsdag formiddag.

Den knelange hvite kjolen og den tilhørende kåpen er signert dronning Letizias favorittdesigner Felipe Varela, som har kledd henne opp i en årrekke. De kremfargede skoende er fra det spanske tilbehørsmerket Margrit.

Få diamanter

Ifølge spanske Glamour var det nærmest forventet at den nye dronningen ville bære Asorena-tiaraen hun fikk i bryllupsgave av kong Felipe for fem år siden til den høytidelige seremonien. Den skal bestå av 450 diamanter og ha en verdi på over 400.000 kroner. I stedet droppet hun både tiara og andre prangende prinsessesmykker. Hun valgte kun et par små stjerneøredobber fra Cartier, som hun har brukt flere ganger tidligere, til den hvite drakten.

Ifølge det spanske nettstedet sender den nye dronningens sobre antrekk ut denne beskjeden til det spanske folket:

«Hun er en ekte dronning, ikke en dronning fra eventyrene».

MOTERIKTIG KONGEFAMILIE: Prinsessedøtrene Leonor (8) og Sofia (7) var ikledd matchende pastellfargede kjoler. Foto: Getty Images
MOTERIKTIG KONGEFAMILIE: Prinsessedøtrene Leonor (8) og Sofia (7) var ikledd matchende pastellfargede kjoler. Foto: Getty Images

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?