Slutt for magasinet Elle inntil videre i Norge

FORNYER IKKE LISENSEN: Signy Fardal og hennes Elle-redaksjon går en usikker fremtid i møte. - Vi kan ikke utelukke nedbemanning, sier kommunikasjonsdirektør i Egmont Publishing, Nina Westgaard. Foto: Espen Braata/VG

Egmont Publishing vil ikke fornye kontrakten med utenlandskeide Elle. I juni kommer siste utgave av den norske versjonen av motemagasinet. 

Publisert:

Egmont Publishing har valgt å avslutte avtalen om å utgi den norske utgaven av motemagasinet Elle. Det er det franske selskapet Lagardère som eier merkevaren internasjonalt. Dermed avslutter Egmont samarbeidet og norske Elle vil ikke lenger gis ut etter 20 år på markedet.

Det var Dagbladet som først omtalte saken.

Merkevaren Elle kan føres videre i Norge om noen andre kjøper lisensen. Sjefredaktør Signy Fardal (55) har ledet magasinet siden 1998.

Naturlig stopp for Fardal

Sjefredaktør Signy Fardal sier til MinMote at dette er noe de har visst om en stund.

– Vi har visst at denne kontrakten har hatt et sluttpunkt i mai, og vi har hatt en følelse av at Egmont og Lagardère ikke ville bli enige, sier Fardal.

Selv om dette betyr slutten for at Egmont vil føre motemagasinet videre så tror Fardal fortsatt på merkevaren til Elle.

ELLE-FESTEN: Motemagasinet har hvert år arrangert en stor sommerfest som ses på som et av de viktigste motearrangementene i bransjen. Her er Signy Fardal med Elle-medarbeidere Petra Middelthon (t.v) og Caroline Skjelbred (t.h). Foto: Trond Solberg/VG

– Jeg vil bare si at jeg har hatt 18 fantastiske år i Elle, men jeg tar beslutningen til Egmont til etterretning. Jeg tror fortsatt at Elle kan være en sterk merkevare i Norge, sier hun.

– Vil du føre Elle videre uten Egmont?

– Jeg har foreløpig tenkt at dette er et naturlig stopp for meg. Det har vært en glede i disse årene, og jeg er superfornøyd med teamet mitt. Jeg vil egentlig ikke si noe om fremtiden, sier hun.

Fardal presiserer at dette ikke er en avgjørelse som kommer som følge av dårlige tall.

– Til tross for en tøff medie- og magasinbransje, vil jeg tørre å si at Elle har levert bedre enn gjennomsnittet, mener Fardal.

Magasinet har dog ikke hatt den store satsingen på nett.

– Egmonts digitale strategi har ikke passet med hvordan Elle ønsker å være digitalt, forteller Fardal.

NYHETER

Live Brekke gir seg i Elle - starter for seg selv

Utelukker ikke nedbemanning

Nina Westgaard, kommunikasjonsdirektør i Egmont Publishing, sier til MinMote at de norske rammevilkårene satt for Elle-merkevaren ikke er forenelige med den norske mediehverdagen.

– Egmont har tatt en helhetsvurdering av det totale bildet og har kommet frem til at vi ønsker å fokusere på våre egne merkevarer som Det Nye, for eksempel.

Derfor har vi besluttet å ikke fornye kontrakten, sier Westgaard og fortsetter:

– Medarbeiderne i Elle er ansatt i Egmont Publishing. Vi skal prøve å finne interne arbeidsoppgaver for dem, men er ikke det tilstrekkelig kan vi ikke utelukke nedbemanning.

– Er avgjørelsen tatt på grunnlag av dårlige salgstall for magasinet Elle?

– Nei, det trenger det ikke å være. Det er en helhetsvurdering av det totale, sier kommunikasjonsdirektøren.

– Ville det vært annerledes om Elle hadde klart å bygge opp en solid nettside med betydelig trafikk?

– Det er vanskelig å si. Som sagt så er avgjørelsen tatt på grunnlag av et totalt bilde.

NYHETER

Hentes fra Elle og blir sjefredaktør i Costume

Elle er et internasjonalt motemagasin som gis ut i en rekke land. Alle landene har sine egne redaksjoner og egne vrier på innholdet, men alle er en del av samme merkevare.


Publisert: