Motebloggere viser seg uten sminke

Motebloggere uten sminke

Flere kjente motebloggere har delt sine sminkeløse ansikter med hundretusenvis av lesere.

Motebloggere uten sminke

Forrige måned publiserte Isabella Löwengrip en video hvor hun fjerner all sminken. Foto: Privat

Motebloggere uten sminke

Ulrikke Lund la tidligere denne måneden ut flere bilder av seg selv usminket. Foto: Privat

Den svenske kjendisbloggeren Isabella «Blondinbella» Lövengrip (23) la nylig ut en video på bloggen sin hvor hun fjerner all sminke og snakker åpent om sine problemer med akne.

- Har man en så stor blogg som jeg har, så synes jeg nesten det er et krav å vise at ikke alt alltid er perfekt, sier hun i videoen.

Se videoen her:

På bloggen, som ifølge Bloggportalen.se hadde over én million besøk forrige uke, skriver hun også at hun aldri retusjerer bildene hun legger ut, men at sminke utgjør en stor forskjell.

MED SMINKE: Isabella Löwengrip viser seg både med og uten sminke på bloggen. Foto: Jan Johannessen / VG

I videoen forteller Löwengrip at hun ble kalt for «pizza face» i oppveksten, men at hun ikke lenger er redd for å vise seg uten sminke.

MinMote har fått tillatelse til å vise videoen, men Isabella Löwengrip ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

#nomakeup

På sosiale medier som Instagram har det dukket opp trender der kvinner merker bildene sine med hashtager som #nomakeup. Over elleve millioner slike bilder har blitt delt på den populære bildedelingstjenesten.

Del dine sminkeløse bilder med oss via Instagram. Merk bildene dine med #mittansikt og #minmote.

I mars samlet britiske kvinner inn nesten 80 millioner kroner til kreftforskning med Instagram-kampanjen #nomakeupselfie, ifølge The Guardian.

Den anerkjente amerikanske motebloggeren Leandra Medine bak bloggen «Man Repeller» skrev tidligere i vår et innlegg om hvorfor hun ikke bruker sminke.

- Jeg har akseptert speilbildet mitt og dets styrker og svakheter, skriver hun.

- Vil ikke være avhengig

Også en av Norges mest kjente motebloggere, Ulrikke Lund (24), la forrige uke ut bilder av seg selv uten sminke. Hun skriver på bloggen at hun lot seg inspirere av andre makeupbloggere som hadde gjort det samme.

- Jeg er en makeup-geek og synes sminke kan være supergøy, men det kan også bli veldig begrensende om man føler man ha på seg produkter for å gå ut døren. Jeg vil ikke være avhengig av det, og hadde lyst til å ta et standpunkt på bloggen min om det å måtte være så polished hele tiden. Det bør være ok at leserne vet hvordan jeg «egentlig» ser ut, uten at det er noen big deal, skriver Ulrikke Lund i en e-post til MinMote.

ulrikke lund med og uten sminke

Foto: Privat

ulrikke lund med og uten sminke

Foto: Frode Hansen / VG

Hun er positiv til at flere bloggere tar avstand fra det å fremme et urealistisk glansbilde.

- Så lenge man har en plattform å gjøre det på, er det klart det bidrar i en positiv retning. Det er kanskje bare en dråpe i havet totalt sett, men samtidig tror jeg leserne respekterer at bloggerne de følger bevisst går i den retningen, skriver hun videre.

- Er ofte attraktive i utgangspunktet

Ingela Lundin Kvalem, psykolog og førsteamanuensis ved Universitetet i Oslo, mener det til en viss grad er positivt at bloggerne viser sine sminkeløse ansikter.

– Det kan være greit å vite at også de som ser veldig pene ut i media ser helt normale ut og har ujevnheter i ansiktet når all stylingen blir skrelt av. Samtidig lurer man på hvorfor man må skjule det. Det er idealet vårt, sier hun til MinMote, og fortsetter:

– Fordi det ofte er attraktive personer i utgangspunktet bærer budskapet litt preg av «se på meg, jeg klarer å gå uten sminke», sier hun videre.

Lundin Kvalem forteller at internett gir flere muligheter til sammenligning, da det finnes bloggere som ser helt alminnelige ut eller skiller seg ut fra det som oppfattes som idealet. Psykologen mener at det ville hatt en større effekt på unges selvbilde dersom bloggerne hadde fokusert på andre ting enn kropp og utseende i innleggene sine.

–Det hadde vært hyggelig om de ikke bare blogget om hvilke klær de har på seg, men andre ting i livet som er viktig, for eksempel sosiale egenskaper, hobbyer og så videre. Vise at selvbildet ikke bare skal avhenge av kropp og utseende, men at det finnes andre sider også som er like viktige eller viktigere.

Publisert: