Kylie Jenners løve-antrekk hos Schiaparelli får krass kritikk

FANSEN RASER: Det er en overvekt av negative kommentarer om Kylie Jenners kontroversielle antrekk tirsdag ettermiddag i Paris.

Instagram-følgere ser rødt etter at løvehoder laget av falsk pels både ble presentert på catwalken, og på Kylie Jenner (25) som satt på visingens første rad.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Startskuddet for haute couture-moteuken har gått i Paris, og en av visningene som fikk publikum til å sperre opp øynene var fra motehuset Schiaparelli.

På første rad satt nemlig Kylie Jenner som på forhånd var kledd opp av motehuset i en kjole med et stort løvehode på. Den samme kjolen, samt en gråspettet, fotside kjole laget i fuskepels dukket også opp på catwalken.

Schiaparelli haute couture, vår og sommer 2023.
Schiaparelli haute couture, vår og sommer 2023.

Under bildene av seg selv iført den spesielle kjolen skrev Jenner:

«Skjønnheten og udyret. Takk Daniel Roseberry og Schiparelli for en veldig spesiell morgen. Wow, jeg elsket å ha på meg dette kunstverket laget av falsk pels for hånd. Vakkert, vakkert».

Det er flere av følgerne hennes som roser antrekket, men det er overvekt av folk som kritiserer Schiparellis iøynefallende designvalg.

Kolleksjonen og visningen var inspirert av boken Den guddommelige komedie og boken første del Inferno, av forfatteren Dante Alighieri (1265-1321). I boken er leoparden, løven og en ulv sentrale skikkelser.

Kylie on Instagram: "BEAUTY AND THE BEAST. thank you @danielroseberry and @schiaparelli for such a special morning. wow i loved wearing this faux art creation constructed by hand using manmade materials. beautiful beautiful 🦁🦁🫶🏻"

På Instagram raser allerede debatten på motehusets egen konto, hos Kylie og hos danske Costume som har lagt ut bilder fra visningen.

«Dette gjør meg helt kvalm», lyder en kommentar under bildet av Jenner.

«Vi må slutte å vise frem dyr som luksusprodukter. (...) Deres skjønnhet ligger i livene deres, deres evolusjonshistorie. Ikke å gå opp og ned en catwalk. Inspirasjon er mektig, og dette er ikke god inspirasjon.

«Dette er svært upassende. Rekvisitt eller ikke, dette burde aldri vært designet», skriver en.

«Uansett om det er falskt eller ikke, dette er ikke et godt valg... Veldig feil», skriver en annen.

«Hvordan er det mulig å ikke skjønne at dette ikke er bra?! Det var kanskje ingen dyr som ble skadet når de lagde dette, men å vise dem vil definitivt ha konsekvenser som vil gjøre skade. Dette er det samme som å glorifisere og normalisere krypskyting og troféjakt på disse flotte dyrene», skriver en tredje.

Schiparelli har ikke kommentert kritikken foreløpig.

APPLAUS: Kreativ leder i motehuset, Daniel Rosenberry, tok i mot full applaus fra publikum etter den kontroversielle visningen i Paris mandag.
Publisert: