Rihanna avslørte graviditet i vintage Chanel

BLIR FORELDRE: A$AP Rocky og Rihanna venter sitt første barn sammen - nyheten ble annonsert på et riktig så moteriktig vis.

Rihanna (33) og A$AP Rocky (33) overrasket hele verden med bilder av den voksende magen – og tok graviditetsbilder til et nytt nivå.

Emma Louise Fon Mathisen
Publisert:

Vi har kanskje ventet i noe som føles ut som en evighet på at Robyn Rihanna Fenty, bedre kjent under navnet Rihanna, skal slippe nytt album, men i går overrasket hun med noe enda bedre.

Hun og kjæresten Rakim Athelaston Mayers, kjent som A$AP Rocky, bekreftet ryktene om at de venter sitt første barn sammen, og de gjorde det ikke på noen hvilken som helst måte.

Paret kunne igjen bevise hvorfor de stadig havner på listen over best kledde kjendiser.

WOW-FAKTOR: Nyheten om familieforøkelsen ble avslørt på en særs extra måte.

I en billedserie tatt i Harlem, New York, viste Rihanna stolt frem magen i en rosa Chanel-kåpe fra motehusets høstkolleksjon fra 1996. Om kåpen havnet på ønskelisten din etter dette, ligger prislappen på den nette sum av 9519 euro, som tilsvarer cirka 95 000 norske kroner. Det er bare å sette i gang med sparingen, med andre ord.

Hun stylet i tillegg den bare magen med flere vintage smykker, blant annet et Christian Lacroix-kors fra 80-tallet med edelstener, et halskjede fra Vintage by Misty og et vintage Chanel-belte.

Den kommende faren valgte svarte skinnbukser, en kremfarget, kabelstrikket hettegenser og en jeansjakke fra Carhartt for anledningen.

Tar av i sosiale medier

Rihanna var den første svarte kvinnen som lanserte sitt eget luksusmerke under giganten LVMH, nemlig Fenty. Rihanna har også tjent seg rik på sitt skjønnhetsmerke Fenty Beauty, som hun også har hatt stor suksess med i Norge. Hun har tidligere blitt hyllet for å være en av verdens største moteikoner, og det er kanskje ikke så rart at folk biter seg merke i gravid-antrekket.

Da bildene av paret ble delt, tok det ikke mange minutter før det flommet over av reposter og hyllester – og memes.

På sosiale medier trekker flere paralleller til Anna Wintours første Vogue-forside, som ble ansett kontroversiell i sin tid. Forsiden fra 1988 viser den israelske modellen Michaela Bercu smilende, iført jeans og en svart Christian Lacroix-jakke pyntet med et edelstenskors. Bildene ble tatt av den ikoniske motefotografen Peter Lindbergh, og ble ansett som kontroversielle på grunn av den avslappede modellen og av det faktum at det var jeans på forsiden av Vogue.

Rihannas smykkevalg blir også sammenlignet med albumcoveret til Madonnas «Like a Prayer» fra 1989, med edelstener som pryder den bare magen.

@ATCodinha @voguemagazine But also: https://t.co/ED58MyqSeL

Gjort på egne premisser

Bildene fra graviditetsshooten er tatt av Miles Diggs, aka Diggzy, som av Vogue er kalt «motens favorittpaparazzi». New York Times skriver at Rihanna og A$AP med disse bildene har tatt graviditetsannonseringen til et nytt og nivå – selv om vi har vanskelig for å glemme Beyonces helt episke tvilling-bilder.

Avisen skriver videre at Rihanna med bildene har tatt eierskap til annonseringen, og gjort det på sine egne premisser. Avisen påpeker også at søk etter «rosa boblejakke» ifølge Lovesales økte med 200 prosent etter annonseringen.

Gravid-looken blir også hyllet av verdens største motemagasin, Vogue. De skriver i sin nettutgave at stilen hennes er fabelaktig, og at antrekket passer godt med hennes fryktløse måte å tolke mote på.

Magasinene Allure og Glamour slenger seg på hyllesten og skriver i sine saker at antrekket til Rihanna både er en innertier, samt feilfritt.

MOTERADARPAR: Her er A$AP Rocky og Rihanna på Met-gallaen i 2021, kjent som verdens største motefest.
UTE PÅ RESTAURANT: Kort tid før graviditetsnyheten ble kjent var paret ute i New York.

De kommende foreldrene, som tidligere har blitt omtalt som industriens best kledde av GQ, har en lang historie som venner. Allerede i 2012 samarbeidet de på låten «Cockiness», før A$AP Rocky ble med Rihanna på turné som oppvarmer.

I desember 2019 kom de sammen på rød løper under British Fashion Awards, begge iført antrekk fra Rihannas eget merke Fenty, og romanseryktene begynte å svirre. Vi må spole frem til desember 2020, da romanseryktene for alvor var et faktum, etter at de ble observert sammen i New York.

I EGET DESIGN: Rihanna og A$AP Rocky på British Fashion Awards.
Publisert:
Emma Louise Fon Mathisen
Emma Louise er journalist I VG. Her jobber hun med tekst- og videosaker innen mote, interiør og skjønnhet. Hun har en lidenskap for skjønnhet og velvære, og elsker å teste nye produkter og trender.

Finn mer innhold om: