Latterliggjør «møkkete» luksusjoggesko til 7500 kroner

NYE ELLER SLITT? Disse joggeskoene fra Gucci har hatt massiv oppmerksomhet for sin slitte look. Foto: Produsenten/Gucci.

Motehuset Gucci får på smekk på pengepungen for ferdig slitte joggesko med stiv prislapp.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Nylig lanserte motehuset Gucci en ny linje med joggesko. Skoene selges ferdig slitt, og det har skapt overskrifter verden over.

Prisen? Over 7500 kroner!

– Ha meg unnskyldt mens jeg leter opp IDIOTISK RIK i ordboken, skriver en bruker på Twitter.

– Snart kommer de til å selge fantasi-sko og få idioter til å kjøpe dem, skriver en annen.

Skoene som nå blir latterliggjort er en retroinspirert sneaker, og har Guccis karakteristiske striper på siden. De kommer i fire forskjellige farger – alle med slitt utseende.

Vil du heller ha joggesko som ser nye ut? Sjekk ut fire sneakerstrender i 2019.

KULT ELLER LATTERLIG? Disse skoene får gjennomgå i sosiale medier fordi de kommer med et ferdig slitt utseende. Foto: Gucci.

I sosiale medier blir de sammenlignet med sko som ligger igjen i gjenglemt-kassen og skoene som er nedgradert til bruk i hagen.

På produsentens nettside står det at skoen må bli behandlet med produkter i samme farge for å unngå flekker, og det noe som heller ikke har gått ubemerket hen hos kritikerne.

Dette er ikke første gangen denne uken at Gucci skaper overskrifter med sine plagg. Nylig la de seg langflate etter rasismeanklager.

Dette er langt fra det første merket som lanserer plagg eller joggesko som er ferdig slitt, eller blir harselert med på grunn av stiv pris. Husker du for eksempel Balenciagas vinterjakke i syv lag til rolige 75.000 kroner?

Merket Golden Goose er kjent for sine joggesko med slitt utseende, og har tidligere fått kritikk for glorifisere fattigdom. Kritikken kom ifølge Evening Standard etter at de solgte et par joggesko som tilsynelatende ble holdt sammen av en tape til 4700 kroner.

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.