Rihannas Super Bowl-stunt: – Genistrek

POPULÆR: Rihanna har gjort det stort som både artist og forretningskvinne.

Stjernen tok en liten sminkepause midt i showet. – Ikke tilfeldig, sier mote- og skjønnhetsekspert.

Malin Gaden
Publisert:

Selv for oss som ikke følger med på amerikansk fotball ble årets Super Bowl et storslått event vi sent vil glemme. Men det var vel strengt tatt pausen som engasjerte oss mest. I løpet av 13 minutter, under sitt «pauseshow», skapte Rihanna (34) øyeblikk etter øyeblikk.

Stjernen har nemlig ikke hatt en soloopptredenen på syv år. Og selv om bare det å se henne på en scene hadde vært nok for mange, velger også Rihanna å benytte seg av anledningen til å fortelle at hun og A$AP Rocky (34) skal bli tobarnsforeldre.

Vekker oppsikt

Årets Super Bowl er kanskje forbi, men Rihannas «pauseshow» snakkes det fremdeles om. Vi har allerede tatt en titt på antrekket hennes for den korte konserten, som blant annet besto av spesiallagde plagg fra Loewe og Alaïa, men det var flere detaljer ved kveldens look som vakte oppsikt.

Midt i hele opptredenen bestemmer nemlig artisten seg for å ta en aldri så liten sminkepause. I et par sekunder gjør hun en liten «touch up» på sminken og fortsetter med showet. Bare en liten greie, ikke sant? Ingen som legger merke til det, si?

Vel – «alle» la merke til det. Denne lille pausen er nemlig det svært mange snakker om nå. Ikke bare det at Rihanna valgte å gjøre det under showet, men effekten det hadde.

Tjente store penger

Det har jo seg slik at Rihanna driver sitt eget skjønnhetsmerke ved navn Fenty Beauty. Vi var sikre på at stjernen kom til å være sminket med produkter fra merket denne kvelden – noe hun var – men at det var ett produkt fra hennes sminkeserie som skulle bli den store stjernen, var en overraskelse.

Rihanna får nemlig tildelt et såkalt «blotting powder» på scenen. Dette er et sminkeprodukt som skal minimere synligheten av porer og skape en filteraktig finish.

Ifølge Women’s Wear Daily (WWD) skal de få sekundene artisten tok i bruk dette produktet ha vært verdifullt. Her kommer det nemlig frem at dette skal ha konvertert mange kroner for stjernen. Launchmetrics kan forteller til WWD at stjernens opptredenen har høstet over 88 millioner dollar i såkalt «Media Impact Value». Det tilsvarer over 800 millioner norske kroner.

Rihanna var selv kledd i Loewe og Alaïa til årets Super Bowl, men danserne hennes hadde på seg klær fra hennes egne merke: Savage x Fenty. Rihanna var selvfølgelig også sminket i Fenty Beauty. Alt dette skal ha konvertert store summer for stjernen.

I nettbutikken til Fredrik & Louisa, som fører Fenty Beauty, er de utsolgt for produktet Rihanna tok i bruk midtveis i showet.

– Produktene ble raskt utsolgt på nett etter Super Bowl, forteller Eric Rivelsrud, CEO i Fredrik og Louisa, og legger til at de skal fylle på raskt.

– Selvsagt ikke tilfeldig

Ida Elise Eide Einarsdottir, mote- og skjønnhetsansvarlig i KK, kaller Rihannas «stunt» en genistrek.

– Det er selvsagt ikke tilfeldig. Snarere tvert imot. Markedsføringsmessig er det en genistrek. Ren produktplassering – i beste sendetid.

Til manges overraskelse har det seg slik at Rihanna faktisk ikke får betalt for opptredenen hun gjorde under årets Super Bowl.

– Tipper dette greit gjør opp for det, sier Einarsdottir.

– Og så er det mat for sosiale medier – både fortjent og ikke. Et udiskutabelt viralt øyeblikk som også kan brukes som content i egne kanaler. Det er liksom sånn akkurat passe frekt.

Selv om sminkeøyeblikket har gått sin seiersgang i sosiale medier, tror mote- og skjønnhetseksperten at det drukner litt i gravid-kunngjøringen til Rihanna.

– Men det er klart; Fenty har allerede en svært lojal kundebase. De elsker henne for stunt som dette. Og nye kommer til. Vi snakker tross alt om en av verdens mest sette TV-sendinger.

Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: