Dette tilbehøret kler du best

Jennifer Bråthen
Publisert:

Det finnes en rekke måter å fremheve dine beste trekk på. Her viser vi deg hva ansiktsformen din kler og hva du bør unngå.

På den store og anerkjente helse- og skjønnhetsportalen Youbeauty.com finnes det en lang rekke tips og regler på hvordan du kler og sminker deg på best mulig måte. De har også tips til hva slags tilbehør du helst bør velge.

Smalt, hjerteformet ansikt:

Har du et ansikt som er lengre enn det er bredt og med definerte kinnbein, bør du velge tilbehør som myker opp trekkene dine. Og du må passe på at de ikke gjør ansiktet ditt lengre.

Øredobber: Gå for et par statement-øredobber med kraftig design og gjerne med tekstur. Unngå lang og smal ørepynt, da den kun vil gi deg mer ansiktslengde.

Halskjeder: Velg et smykke som ligger tett mot halsen, også her er det fint med litt tyngde og tekstur. Statement-smykker eller lag på lag med ulike lengder er midt i blinken. Også her bør du unngå lange smykker som trekker ned kinnbeina dine

LES OGSÅ: Slik kler du deg slankere

Langt, firkantformet ansikt:

Gwyneth Paltrow har en lang, firkantet ansiktsform. I tillegg har hun bred panne, sterkt kjeveparti og brede kinnbein. Har du også denne formen, bør du se etter det motsatte. Altså produkter med runde former. Dette vil vær med på å gjøre ansiktet ditt kortere.

Øredobber: Store øreringer ser fantastisk ut på denne ansiktsformen. Det gjør også øredobber med beveglige ledd eller fjær. Begge deler vil myke opp det ansiktet ditt.

Halskjeder: Klassiske smykker som ligger øverst på brystbeinet vil balansere både bredden og lengden i anisktet ditt. Se etter smykker med litt tyngde. Det vil matche ansiktsformen din perfekt.

Avrundet, firkantformet ansikt:

Det høres kanskje ut som en merkelig kombinasjon, men dette er en helt vanlig ansiktsform. Geena Davis er et godt eksempel. Kjennetegnene er tydelig panne, markert kjeve og kinnbein i en slags avrundet ramme. Når det kommer til tilbehør med denne ansiktsformen, er det greit å holde seg unna både store og små smykker. Velg noe midt i mellom - det kler både din runde og firkantede ansiktsform.

Øredobber: Dråpe- og prismeformede øredobber passer godt til denne ansiktsformen. Styr unna massiv design og dinglende tilbehør som bryter med kjevepartiet ditt.

Halskjede: Gå for lengre smykker, gjerne draperte eller med anheng som blir liggende under brystbeinet ditt. Styr unna korte, massive smykker.

Rundt, hjerteformet ansikt:

Har du runde kinn og et hjerteformet ansikt har du lik form på ansiktet som Miley Cyrus. Siden du har runde former i ansiktet, kan du leke deg med en rekke former og størrelser. Bare sørg for at de bryter med ansiktsformen din.

Øredobber: Lek deg med det du kan finne av former og lengder. Pendler og firkanter i alskens størrelser fungerer godt for deg. Unngå store øreringer og store, runde dobber. Dette vil bare gjøre ansiktet ditt rundere.

Halskjeder: Lange, enkle smykker er optimalt. Dette vil gi deg lengde og balansere uttrykket ditt. Også her kan du leke deg med geometriske former.

LES OGSÅ: Her er klærne som kler kroppen din

LES OGSÅ: Slik kler du formene dine

Publisert:

Finn mer innhold om: