Årets prinsessefarge - bruker julerødt hele året

Både kronprinsesse Mette-Marit (38), prinsesse Madeleine (29) og hertuginne Kate (29) har skrudd opp temperaturen i  knallrøde kreasjoner i år.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Kronprinsesse Mette-Marit satte virkelig sexy røde prinsessekjoler på kartet da hun åpnet sjømannskirken i en knallrød Pucci-kreasjon i slutten av november.

Og senest sist helg gjorde hun det igjen. Under julekonserten i Slottets ballsal hadde Mette-Marit på seg en knelang kjole i rødt, mest sannsynlig fra favorittdesigneren Valentinos høstkolleksjon for 2010.

LES OGSÅ:Mette-Marits nye Nobel-kjoler er verdt over 100.000

Norske i julerødt

Kjolen svar tekkelig og dekkende forfra, men hadde helt åpen rygg med sløyfe nederst i korsryggen. Mette-Marit matchet kjolen med de nude-fargede pumpsene som hun elsker.

- En jente i rød kjole får alltid danse, sa man i gamle dager. Nå er det nok neppe derfor Europas prinsesser kler seg i rødt i disse dager, men det er ingen tvil om at man blir lagt merke til i rødt.

Og ingenting passer vel bedre enn at både Mette-Marit og Mary har dukket opp i julerøde kjoler den siste tiden, sier kongeekspert Kjell Arne Totland til minMote og fortsetter:

- Dronning Sonja har forresten alltid vært glad i rødt og velger ofte røde kjoler til offisielle bilder. Ved julekonserten hadde hun i stedet satset på store moderne smykker i rødt til sin vinterhvite kjole.

LES OGSÅ:Kates sikreste stilkort – se den ultrafeminine Packham-kolleksjonen

Prinsessefavoritt

Den danske kronprinsessen Mary hadde også på seg en julerød kreasjon da hun møtte popstjernen Rasmus Seebach på Operaen i København denne uken.

Marys kanskje mest minneverdige røde kjole er imidlertid den hun hadde på seg i 70-årsdagen til dronning Margrethe.

Den lett utringede kjolen er en av Marys favorittkjoler - anskaffet i 2004, året hun giftet seg med kronprins Frederik.

LES OGSÅ:Kate i sexy sort og diamanter

Også den svenske prinsessen Madeleine (29) strålte i rødt på juleball i New York november. Madde glitret om kapp med julepynten i sin fotside røde kreasjon, også denne fra italienske Valentino.

Prinsessen tok julestilen helt ut og holdt varmen med en hvit pelsjakke og lange øredobber i gull.

I hånden hadde hun den gullfargede it-vesken fra Bottega Venetta, som hun dessuten har i flere farger.

Kate stjal showet

Hertuginne Kate har fått mye ros for sin elegante, men folkelige klesstil.

Et av hennes mest sexy kjoleøyeblikk var på en veldedighetsmiddag tidligere i høst. Kate stjal showet i en dypt utringet, men langermet silkekreasjon fra merket Beulah.

Også vår egen dronning Sonja stod for et par minneverdige røde moteøyeblikk i år. Hun hadde blant annet på seg en rød kjole under den hvite kåpen i prinsebryllupet i England i april.

Sonja fikk da krass kritikk fra flere eksperter når det gjaldt kjolevalget.

LES OGSÅ:Mette-Marit og Kate elsker hudfargede pumps

Sjekk ut vår streetstyle-blogg og send oss ditt bidrag her.

Følg journalisten på Twitter her.

Publisert: