Slik skjuler du sporene etter gårsdagens fest

Gårsdagen partysminke ligger igjen på puta, håret er en eneste stor floke og stålånden slår i mot deg i det du reiser deg fra senga. Fortvil ikke, minMote gir deg skjønnhetstriksene som skjuler gårsdagens fest.

Ingrid Bruvik
Publisert:

Hvert år står festlighetene i kø på denne tiden av året og vi danser oss fra julebord til julebord. Men lite søvn, litt for mye vin og kanskje et pizzastykke på vei hjem setter sine spor. Men heldigvis fines det pleie til slitne partyløvinner. minMote gir deg tipsene.

Pleie til partyhud

Du gikk vel ikke å la deg uten å ta av sminken i går? I så fall, les videre.

Huden trenger en oppfriskning etter en lang natts ferd mot dag og stikkordet er fukt. Start med å fjerne alle sminkerester fra huden. Bruk en mild sminkefjerner som ikke stresser huden mer enn nødvendig. Renseservietter er ikke lov nå.

Rens huden grundig med din vanlige rens, gjerne to ganger. Har du tid, så legger du en dyptvirkende fuktighetsmaske. Den sørger for å tilbakeføre fuktbalansen i huden. Skylles av med lunket vann.

Sørg også at det sarte øyepartiet får fukt og nedkjøling. Legg et kjølende øyeserum over og under øyet og legg deretter en rik fuktighetskrem.

Men det er ikke bare ansiktet som trenger fukttilførsel. Resten av kroppen trenger også litt kjærlighet. Har du brukt selvbruning eller kropsskimmer kvelden før trenger huden en ordentlig skrubb.

Bruk en skrubb som peeler og tilfører rikelig med fukt. Er du så heldig at du har et badekar, ta et varm beroligende bad fylt med deilige oljer eller bademelk. Det hjelper på både kropp og sinn. Som prikken over i-en tenner du et duftlys med beroligende effekt, mens du ligger og tenker positive tanker.

Når du står opp er du nesten så god som ny.

Smink bort syndene.

Ideelt sett så er husets fire vegger den beste plassen å være når hodet føles litt ekstra stort. Men ut må man som reglel, om så bare på butikken. Er du av typen som ikke går til postkassen uten fondation, tenk nytt, og la huden få pusten med mineralfondation.

Den skal pleie og beskytte huden din uten å tette porene. Har du en kvisekrise, legg en poreforminskede og uttørrende krem på før mineralsminken.

På dager som denne er consealeren din beste venn. En god tryllepenn eller stick gjør underverker for blåfargen under øyene. Ta litt produkt på fingeren og tapp lett på der det trengs. Ved et trylleslag ser du litt mindre trøtt ut.

Trenger du sminke som sitter hele dagen legger du en utjevnende primer først. Da sitter foundationen bedre og du får en jevnere finish. Velg en uten mineralolje. La resten av huden få hvile så mye som mulig fra sminke.

Men føler du ikke for å gå helt uten, er litt rouge, maskara, brynsgelè og leppepomade alt som trengs for og få tilbake litt farge i ansiktet. Dropp solpudderet og heldekkende foundation. Legg rougen midt på eple av kinnet. Det gir et friskt uttrykk.

Litt farget brynsgele gjør blikket mer våkent og gir et mer velpleid inntrykk. Avslutt med et lag maskara og en fuktgivende leppepomade. En dusj av en mild og frisk parfyme og du er good to go!

Hårfin

Ingenting fester seg mer i håret en lukten av en tur på byen. Svette lokaler, røyk og ribbefett sitter som støpt i hårmanken. Derfor er det nesten selvsagt med en tur innom dusjen. Men har du veldig gode grunner til ikke å vaske håret er tørrsjampo en løsning.

Tørrsjampo tar vekk mye av den ufreshe lukten og gjør håret mindre fett. Tørrsjampoer finnes i alle varianter og kommer både med og uten farge. Duften varierer fra merke til merke. Gre gjennom håret med en børste for å få ut det overflødige pulveret før du går ut.

Har du tid til en vask så setter håret veldig stor pris på en god sjamponering med rensende ingredienser og en pleiende balsam. Det fjerner alle rester av lukt, stylingprodukter og fett fra hodebunnen. Dropp volumsjampoen denne dagen å gå for kun pleie. En hårmaske kan med fordel også benyttes. Sitt med den så lenge som anbefalt og rens den ut med lunkent vann. Styr unna all stylingprodukter og redskap så langt det lar seg gjøre og la håret lufttørke, om mulig.

Tenna i tapeten

Frisk ånde er et must før du går ut døra dagen derpå. Puss tennene på vanlig måte, men bytt gjerne tannpastaen med en type som gir ekstra sterk smak i munnen. Mint, sink og fluor er alle ingredienser som hjelper munnhygienen på rett spor. Et munnskyllevann etter pussing, samt en tyggis i veska skader heller ikke. Vil du derimot gå grundigere til verks for utseendets skyld er tannblekningprodukter en effektiv måte å bli kvitt svak misfarging på.

Det må på ingen måte forveksles med tannbehandling hos tannlegen. Dette er kun kosmetisk! Lettvinte strips festes på tennene og fjernes etter anbefalt tid. Kan tas som en kur eller om du lur, engangsbehandling, før du skal ut. Påfyll av mint utover dagen er også en god idé.

LES OGSÅ:

Redd vinterhuden med ansiktsolje. Her!

Slik får du vintervakker hud. Her!

Smink deg magisk med metall. Her!

Publisert: