Nyheter

Dior får sin første kvinne i sjefsstolen

Klar for Dior: Maria Grazia Chiuri forlater Valentino for sin nye rolle hos Dior. Foto: Getty Images

Etter at Raf Simons sa opp stillingen som kreativ direktør hos Dior i oktober i fjor, har det vært spekulert i om det var Maria Grazia Chiuri som kom til å ta over.

 • Camilla Christensen
Publisert:

I en pressemelding tidligere i juli bekrefter motehuset Dior at deres nye kreative direktør blir den italienske designeren Maria Grazia Chiuri. Dior har gått uten noen i sjefsstolen siden Simons sa opp jobben i fjor, men alt tydet på at var Chiuri som kom til å ta over.

Chiuri har tidligere vært en av to kreative direktører hos det italienske motehuset Valentino, hvor hun blant annet var med på å mer enn firedoble motehusets inntekter fra 2009.

Med sin 70-års lange historie blir Chiuri nå den første kvinnen som får æren av å ha rollen som kreativ direktør i det franske motehuset. De første tre månedene skal hun jobbe med å sette ny fart på salget av varene Dior tilbyr. Hun kommer også til å ha ansvar for tilbehør, «haute couture», som er de mest eksklusive og dyreste plaggene, og «pret-à-porter», som er et fransk uttrykk for klær som er klar til bruk. Disse plaggene blir til forskjell fra «haute couture» sydd på standardmål.

NYHETER

Bella Hadid landet kjempekontrakt med Dior

Ærefullt oppdrag

Det er tydelig at Chiuri ser på det som en stor ære å bli motehusets første kvinnelige kreative direktør og i pressemeldingen fra Dior sier hun:

– Jeg verdsetter det store ansvaret med å være den første kvinnen som har ansvar for et hus som er så dypt forankret i det rene uttrykket for femininitet. Jeg kan ikke vente med å få uttrykke min egen versjon.

Dior med Chiuri i sjefsstolen viser sin første kolleksjon i Paris 30. september. Etter 70-år med menn i sjefsstolen var det virkelig på tide med en kvinne og vi gleder oss til å se hva denne spreke damen kommer til å tilføye motehuset.

Tidligere Valentino-duo: Chiuri her sammen med den tidligere Valentino-partneren Pier Paolo Picciolo. Legg merke til at Chiuri har på seg de populære rockstud-pumpsene fra Valentino. Foto: Getty Images
Publisert:

Les også

 1. NYHETER

  Fem ting du må få med deg fra Valentino-visningen

 2. NYHETER

  Cannes: Kate Moss og lillesøster Lottie matchet på rød løper

 3. KJENDIS

  Lær av proffene: 10 jobbantrekk til inspirasjon

 4. NYHETER

  Kjolene, håret og sminken: Alle detaljene fra Oscar-nachspielet

 5. NYHETER

  Svenske Alicia Vikander regjerte på BAFTA-løperen

Relaterte artikler

NYHETER

Sjekk de fantastiske Valentino haute couture-kjolene

NYHETER

Paris Fashion Week: Dette skjedde i helgen

NYHETER

Dior viste couture-kolleksjon med fantastiske prinsessekjoler

NYHETER

Høydepunkter fra haute couture-uken i Paris

NYHETER

Paris Fashion Week: Dior med ny stil

KLÆR

Høydepunktene fra haute couture-moteuken

NYHETER

Nå kan du kjøpe Dior i Norge